Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Fenechiu: Ne-ar trebui 20 de ani sa recuperam datoriile CFR Marfa

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 13:07
1171 citiri
Fenechiu: Ne-ar trebui 20 de ani sa recuperam datoriile CFR Marfa

Datoriile istorice de peste 2 miliarde de lei ale CFR Marfa ar putea fi recuperate abia in 20 de ani, in cazul in care compania nu va fi privatizata, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Fenechiu si-a exprimat inca o data dezacordul fata de privatizarea companiei de transport feroviar marfa, aceasta fiind ceruta de Fondul Monetar International.

"Am spus si repet, eu nu as privatiza CFR Marfa. (...) Credeti-ma, l-am intrebat pe reprezentantul FMI, uitandu-ma in ochii lui, daca tara lui are o astfel de companie si de ce nu ne lasa si pe noi.

Mi-a zis ca ei sunt aici de mult timp si ne-au tot rugat sa punem un management care sa redreseze compania, dar si-au dat seama ca nu suntem in stare. De asta am spus la acea vreme ca FMI si-a pierdut increderea in noi, ca i-am tot pacalit ca facem performanta si n-am facut", a declarat Relu Fenechiu, la B1TV.

Ministrul Transporturilor a precizat ca transportul de marfa feroviar putea fi o activitate rentabila in Romania daca nu se fura si nu era condusa prost, motiv pentru care a si ajuns sa aiba "datorii istorice".

"CFR Marfa a ajuns sa aiba pierderi uriase cam din 2008. Azi e o companie in crestere, daca nu s-ar privatiza si n-am avea datorii istorice. Avem aproape doua miliarde de lei datorii, ne-ar trebui 20 de ani sa le recuperam. Ele pot fi sterse, Comisia Europeana ne da voie sa le stergem doar daca privatizam compania, altfel se considera ajutor de stat", a mai precizat Relu Fenechiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Fenechiu privatizare CFR Marfa, #datorii CFR Marfa , #ministrul Transporturilor