Relu Fenechiu, la DNA: E deplasat sa chemi un ministru la audieri (Video)

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 09:13
4962 citiri
Relu Fenechiu, la DNA: E deplasat sa chemi un ministru la audieri (Video)

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat vineri dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar in care se ancheteaza scurgeri de informatii.

Fenechiu a ajuns la DNA vineri dimineata, insotit de avocatul sau, conform Realitatea Tv. La iesirea de la audieri, el le-a spus jurnalistilor ca i se pare deplasat ca un ministru sa fie chemat la DNA.

"Procurorii au dorit sa stie daca avea anumite atributii si daca, la un moment dat, era normal sa se gaseasca intr-un anumit loc. Mi se pare totusi putin deplasat, nu in ceea ce ma priveste, ci in ceea ce priveste pozitia unui ministru, sa fie chemat la DNA pentru a da o astfel de declaratie.

Dar, fiind un om ca toti oamenii, am venit aici si am dat aceste declaratii. I-am spus si domnului procuror, consideram ca se putea face acest lucru fara sa cheme un demnitar al statului roman la DNA. Mai ales ca stiti ce inseamna prezenta unui demnitar la DNA ca imagine publica si ca aspect in media", a spus Fenchiu, la iesirea de la audieri.

Ministrul liberal al Transporturilor a fost audiat audiat in calitate de martor in dosarul fostului secretar de stat, Valentin Preda.

Valentin Preda este urmarit penal de procurorii DNA, in acelasi dosar fiind pus sub acuzare si un ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, Dan Emil Manolachi. Magistratii au decis ca Preda sa fie cercetat in stare de libertate pentru detinere de documente cu caracter special.

Controversele din jurul lui Valentin Preda

Preda fost demis, la inceputul acestui an, de premierul Victor Ponta din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, dupa ce, in februarie, a fost ridicat de procurorii anticoruptie.

DNA a inceput urmarirea penala fata de Valentin Preda pentru complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

Dupa ce a fost retinut de DNA, Valentin Preda se intoarce in Guvern

Dupa ce a fost saltat de DNA si demis din Guvern, Preda va reveni in Guvern pe functia de consilier personal al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Preda este sustinut de PSD Constanta.

Eugen Teodorovici a declarat recent ca Valentin Preda a fost propus de PSD Constanta, sustinand ca are nevoie la cabinet de o persoana care sa cunoasca proiectele europene pe teme dunarene si maritime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Fenechiu ministru DNA, #Fenechiu audiat DNA , #ministrul Transporturilor