Relu Fenechiu si Horia Georgescu, contre pe legea prin care parlamentarii fenteaza ANI

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 21:01
2618 citiri
Relu Fenechiu si Horia Georgescu, contre pe legea prin care parlamentarii fenteaza ANI

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, sustine ca nu s-a documentat prea mult in legatura cu modificarile de lege dezbatute marti de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, dar este convins ca noua forma a legilor nu l-ar avantaja in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu.

Totodata, Relu Fenechiu a declarat la Digi 24 ca reglementarile dezbatute astazi de parlamentari nu restrang activitatea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), desi este contrazis de presedintele ANI.

"Agentia Nationala de Integritate nu cerceteaza parlamentari pentru abuz in serviciu. Conflictul de interese e altceva, eu sunt convins ca pentru asta exista ANI. Vreau sa fiu sincer, nu am citit cu cea mai mare atentie modificarile ca sa va garantez ca e asa.

Eu nu am vazut sa se restranga atributiile Agentiei Nationale de Integritate in ceea ce priveste conflictul de interese. Daca se restrang atributiile ANI cu privire la identificarea si sesizarea Parchetului pentru conflictul de interese, cred ca ar trebui sa se revina (asupra modificarilor - n.red.) ", a spus Fenechiu.

Parlamentarii, deasupra legii: S-au scapat singuri de ANI. Fenteaza si DNA si Parchetul

Intrebat daca legea aministiei si gratierii i-ar aduce beneficii in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, intrucat ar fi vandut, in calitate de administrator al unei firme private, transformatoare vechi la suprapret unei companii de stat, Fenechiu a spus ca nu crede acest lucru. "Eu imi doresc sa imi dovedesc nevinovatia in instanta si nu sa sa fiu exonerat printr-o eventuala amnistie. Eu imi doresc sa am in continuare o cariera politica si acest lucru nu s-ar putea intampla decat daca as dovedi in instanta ca sunt nevinovat", a mai spus fostul ministru al Transporturilor, care a demisionat in momentul condamnarii, pe fond, la cinci ani de inchisoare.

Fenechiu, contrazis de presedintele ANI

Ulterior, afirmatiile lui Fenechiu au fost contrazise de presedintele ANI, Horia Georgescu, care a spus: "Eu nu as vrea sa comentez declaratiile domnului Fenechiu. Din punct de vedere al ceea ce inseamna conflictul de interese in materie penala, pentru care ANI a facut foarte multe sesizari, putem vorbi de o dezincriminare pe fata, nu numai pentru membrii parlamentului. La o analiza mai atenta a textului, prevederile se refera si la alesi locali, si la ministri in functie si introduce o sintagma care se refera la orice contract public rezultat printr-o forma de achizitie publica. Este un aspect care afecteaza fantastic de mult tot ceea ce inseamna conflictul de interese, asa cum a fost el reglementat pana astazi".

Antonescu explica imunitatea parlamentarilor, dar si de ce PNL se opune legilor PSD

Intrebat daca prin aceste modificari "s-a dat liber la conflict de interese pentru functionarii publici", presedintele ANI a spus ca nu functionarii publici sunt vizati, ci "membrii parlamentului, la alesi locali - consilieri locali, judeteni, primari, presedinti de Consilii Judetene si la ministrii din Guvern".

"In momentul de fata, o persoana care semneaza in act un conflict de interese, acesta nu mai este pedepsit. Noi am sesizat in cazul a 25 de membri ai parlamentului potentiale situatii de conflict de interese, dintre care 8 sunt deja trimisi in judecata, iar cu aceasta prevedere acestia din urma vor fi achitati iar ceilalti vor primi neinceperea urmaririi penale", a conchis Horia Georgescu.

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata

Plenul Camerei Deputatilor a dezbatut marti in regim de urgenta cateva proiecte legislative extrem de controversate, pentru care este for decizional: Legea amnistiei, Legea minelor (absolut necesara pentru proiectul Rosia Montana) si Legea lobby-ului. Pentru ca PNL nu a vrut sa voteze alaturi de PSD, Legea amnistiei a fost scoasa de pe ordinea de zi si va fi va fi dezbatuta si votata in sesiunea urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Relu Fenechiu Horia Georgescu ANI, #lege parlamentari ANI , #ministrul Transporturilor
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
@Nastratin:vise,vise,nici-o sansa..asa se edifica o hotie nationala!