Fenechiu, audiat la DNA intr-un dosar in care risca 20 de ani de inchisoare

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 08:59
5172 citiri
Fenechiu, audiat la DNA intr-un dosar in care risca 20 de ani de inchisoare
Foto: TVR Info

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost audiat joi la sediul DNA Bucuresti in dosarul "Transformatorul" in care risca 20 de ani de inchisoare.

Fenechiu a iesit de la audieri dupa circa 40 de minute, dar nu le-a dat prea multe declaratii jurnalistilor prezenti. El a spus doar ca procurorii nu i-au comunicat mai nimic, in schimb i-au dat asigurari ca nu va mai fi chemat curand la audieri.

"Nu am o urmarire penala pentru ceva(...) Toata lumea vorbeste de dosarele mele, vreau sa stiu si eu si nu mi se spune nimic(...)Nu am inceperi, nu am neinceperi de urmarire penala", a sustinut Relu Fenechiu.

Surse din randul avocatilor au declarat pentru TVR Info ca acesta a fost chemat la DNA pentru ca anchetatorii sa ii prezinte faptul ca au instituit sechestru asigurator asupra a 3 imobile, case si terenuri, pe care le detine in Iasi.

Dosarul a fost deschis de procurori in octombrie 2008,iar in el mai sunt cercetate si alte 9 persoane, printre care si deputatul PNL Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei, informeaza TVR Info.

Conform sursei citate, deputatul Cristian Adomnitei a putut fi chiar pus sub invinuire, fara avizul Parlamentului deoarece faptele de care este acuzat au fost savarsite in vremea in care nu era ministru sau demnitar.

Procesul a trenat atatia ani deoarece a fost necesara o expertiza destul de complexa in dosar pentru stabilirea prejudiciului. La finalul acesteia, s-a constatat ca firmele la care vicepresedintele PNL Relu Fenechiu este actionar au prejudiciat statul cu o suma de 2,5 milioane de euro.

Potrivit procurorilor, SISEE Moldova a achizitionat de la firmele lui Relu Fenechiu aparatura electrica veche de 20-30 de ani pentru care a platit mai mult decat pentru una noua.

Tranzactiile au avut loc in perioada 2002-2004, cand SISEE Moldova a cumparat de la patru firme transformatoare de tensiune, intrerupatoare si alte componente in valoare de aproximativ 2,8 milioane de euro. Firmele respective sunt Europlus, La Rocca, Fene Grup si Tehnorom.

Din cauza valorii mari a prejudiciului procurorii au schimbat incadrarea juridica initiala de la abuz in serviciu la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, care in Codul Penal este pedepsita cu inchisoare de pana la 20 de ani.

In acelasi dosar mai este implicat si fratele vicepresedintelui PNL, Lucian Fenechiu, pentru complicitate, dar si mai multi fosti directori ai Electrica Moldova, printre care si Ioan Turbatu, in prezent consilier la Patriarhia Romana.

Nu este pentru prima oara cand Fenechiu este audiat de procurori in acest dosar. In campania din 2008, dupa o intalnire cu procurorii anticoruptie, el a declarat ca este vorba despre un dosar instrumentat la comanda politica a PDL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Relu Fenechiu DNA, #Relu Fenechiu dosar Transformatorul, #Relu Fenechiu audiat , #PNL