Fenechiu: Basescu n-a facut desemnarea cu placere, ci constrans

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 16:16
3099 citiri
Fenechiu: Basescu n-a facut desemnarea cu placere, ci constrans

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat ca seful statului, Traian Basescu, a fost constrans de votul "devastator" de la alegerile parlamentare, insa nu a dorit sa discute daca desemnarea rapida si fara probleme a lui Victor Ponta a venit si ca urmare a discutiei nocturne avute de presedinte cu premierul si alti doi lideri USL - Crin Antonescu si Liviu Dragnea.

"E un act normal si obligatoriu, necesar intr-o astfel de situatie", a spus Fenechiu pentru Ziare.com despre desemnarea ca premier a lui Victor Ponta.

"Sunt convins ca Traian Basescu n-a facut-o din prietenie sau placere, ci a fost constrans de un vot devastator", a adaugat deputatul de Iasi.

Intrebat daca liderul PNL Crin Antonescu a informat conducerea partidului despre intalnirea nocturna cu Traian Basescu si care a fost rolul acesteia, Fenechiu a raspuns: "Nu discut despre ce discuta presedintele meu noaptea".

El a refuzat sa dea mai multe detalii si despre negocierile pentru formarea noului Guvern, spunand ca pana atunci urmeaza convocarea Parlamentului, negocierea comisiilor si alte asemenea probleme.

Basescu a semnat decretul: Ponta este desemnat premier

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru, in persoana lui Victor Ponta.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru.

Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru", se arata in comunicatul de presa postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"In temeiul prevederilor Art. 85 alin. (1), ale Art. 94 lit. c), ale Art. 100 alin. (1) si ale Art. 103 alin.(1) din Constitutia Romaniei, republicata,

Presedintele Romaniei decreteaza:

Articol unic. - Se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata", adauga documentul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Fenechiu desemnare premier, #Fenechiu intalnire nocturna Basescu , #PNL