Fenechiu cere sprijinul USL pentru unirea Moldovei de Europa printr-o autostrada

Sambata, 30 Martie 2013, ora 16:21
1719 citiri
Fenechiu cere sprijinul USL pentru unirea Moldovei de Europa printr-o autostrada

Ministrul Relu Fenechiu, presedintele filialei iesene a PNL, a declarat, sambata, ca forta pe care o reprezinta Uniunea Social Liberala in zona Moldovei "trebuie pusa la treaba", pentru promovarea proiectelor regionale.

"USL ne si avantajeaza din punct de vedere politic, dar ne si dezavantajeaza. Nimic nu ne mai impiedica sa rezolvam problemele. Nu putem spune ca azi in Parlament, unde avem majoritatea, nu putem trece o decizie. Aceasta forta a USL trebuie pusa la treaba. Avem foarte multe proiecte pentru Moldova.

Cred ca aceasta forta reprezentata de PNL si PSD in Moldova, cu numerosi reprezentanti in ministere, trebuie sa ne dam mana pentru rezolvarea proiectelor de care Moldova are nevoie", a spus ministrul Transporturilor, deputatul Relu Fenechiu.

Liberalul iesean a afirmat totodata ca unul dintre aceste proiecte regionale de mare impact in zona Moldovei, si nu numai, este cel al autostrazii Est-Vest, care sa lege Iasiul de Targu Mures. El a mentionat si importanta modernizarii aeroportului Iasi precum si a variantei de Sud a soselei de centura a Iasiului, dar si pentru centrul intermodal.

"Am nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru cel mai mare proiect, pentru unirea Moldovei de Europa, prin autostrada Iasi-Targu Mures. Avem acest proiect, avem fonduri europene care pot fi accesate in perioada 2014 - 2020, dar el trebuie sa reprezinte o prioritate pentru Guvern. Guvernul are foarte multe prioritati, dar mai importanta este cea care e mai in fata", a spus Relu Fenechiu, care a mentionat ca isi doreste ca acest proiect sa fie "cel mai in fata".

La Conferinta Judeteana de dare de seama si alegeri a PSD Iasi participa aproximativ 700 de delegati din partea organizatiilor comunale, orasenesti si municipale ale PSD din judet. Singurul candidat inscris la functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD Iasi este primarul Gheorghe Nichita, actualul lider.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Relu Fenechiu probleme Moldova, #Fenechiu autostrada Moldova, #autostrada Iasi Targu Mures , #PNL
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Poza ETC
ETC
rank 1
sunteti sabotati din interior de basescu si maghiarii lui