Fenechiu: Da, am cerut demisia ministrului Dobre pentru niste greseli

Sambata, 11 August 2012, ora 13:14
4542 citiri
Fenechiu: Da, am cerut demisia ministrului Dobre pentru niste greseli
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu recunoaste ca a cerut demisia colegului sau de partid Victor Paul Dobre din functia de ministru pentru Administratie, informatie aparuta in stenogramele interceptarilor din dosarul deschis la Parchet.

"Raspunsul meu ar putea fi simplu: da. Iar motivatia acestui 'da' rezulta din faptul ca Victor Paul Dobre, impreuna cu Ioan Rus, in speta, cele doua ministere care au avut in administrare referendumul, au facut niste greseli, sau poate nu erau greseli, care au dus la aceasta situatie penibila, as putea eu sa-i spun", a explicat Fenechiu intr-un interviu aparut sambata in paginaintai.net.

Relu Fenechiu spune insa ca greselile pe care le acuza tin de faptul ca referendumul nu a fost bine pregatit, de exemplu nu au fost obtinute in prealabil datele recensamantului.

"Inaintea campaniei electorale, am pus si eu intrebarea, ca un umil om politic, daca tot facem un referendum la care, pentru prima oara, vorbim de necesitatea existentei unui cvorum, de ce nu putem avea, intr-un termen rezonabil, datele recensamantului. Domnul Victor Paul Dobre mi-a raspuns, cu un aer de superioritate, ca sa nu spun mai mult, ca nu stiu eu despre ce e vorba cu datele recensamantului", a continuat Fenechiu in interviul citat.

Comisia pentru recensamant se reuneste saptamana viitoare la cererea ministrului Dusa (Video)

De asemenea, Relu Fenechiu spune ca ministrul Dobre i-a confirmat, in discutii neoficiale, faptul ca in Romania nu sunt 18 milioane de votanti.

"Nimeni nu a dorit insa, pana acum, sa isi asume aceasta responsabilitate, sa spuna ca nu sunt", a mai declarat Relu Fenechiu, caracterizand drept "penibila" adresa Curtii Constitutionale in care se spune "ca pe listele electorale figureaza 18 milioane si ceva de romani, dar ca Ministerul Administratiei si Internelor nu are nicio responsabilitate in stabilirea cifrei, ci cu aceasta se ocupa doar administratiile publice locale".

"Eu nu cred ca e chiar asa. Eu stiu ca autoritatile publice locale au in administrare acele servicii de evidenta a populatiei. Dar asta nu inseamna ca Ministerul care are evidenta informatizata la nivel national a populatiei nu trebuie sa stie care e realitatea situatiei din Romania", a mai spus Fenechiu in prima parte a interviului citat, aparuta sambata.

Vineri, Parchetul General a cerut oficial Parlamentului sa isi dea avizul pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre intr-un dosar ce are legatura cu recensamantul din 29 iulie.

Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie

Cu aceasta ocazie, in presa au aparut numeroase stenograme ale unor interceptari, in care fostii ministri Ioan Rus si Victor Paul Dobre discuta despre faptul ca liderii USL le-au cerut demisia pentru faptul ca nu au modificat listele electorale in sensul dorit de ei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Fenechiu demisie ministru Dobre, #interceptari Rus Dobre referendum , #PNL