PNL: Nu negociem cu PD-L sau PSD pentru guvernare

Joi, 26 August 2010, ora 22:16
2193 citiri
PNL: Nu negociem cu PD-L sau PSD pentru guvernare

Crin Antonescu si Relu Fenechiu au sustinut, joi, la Scoala de vara a Tineretului National Liberal, ca liderii liberali nu au purtat negocieri oficiale nici cu PD-L si nici cu PSD pentru guvernare.

Relu Fenechiu a subliniat ca PNL ar putea intra la guvernare cu orice formatiune politica, dar numai pe baza unui program politic si a unor principii asumate de comun acord, potrivit Mediafax.

"Daca ma vedeti aici, inseamna ca nu se poarta negocieri. In al doilea rand, daca s-ar purta intr-adevar negocieri serioase, sa stiti ca nu ar fi pe bloguri, pe canalele de surse si asa mai departe, pentru ca partidele serioase, atunci cand negociaza astfel de chestiuni, negociaza in niste echipe destul de restranse si va garantez ca nu se duc a doua zi si spun ceea ce au vobit seara.

Dar, sub cuvant de onoare, va spun ca cel putin institutional nu a existat niciun fel de discutie, nici cu PD-L-ul, nici cu PSD-ul pentru o guvernare din care sa faca parte PNL-ul pe finalul acestui an sau intr-o perioada urmatoare", a explicat Fenechiu.

Relu Fenechiu a mai precizat ca "astfel de discutii nu se poarta la Golden Blitz sau la Mamaia si nici in alte locuri".

Crin Antonescu a declarat, intr-un comunicat remis joi Ziare.com, ca el "nu sustine nici un fel de negociere cu Partidul Democrat pentru constituirea unei noi majoritati parlamentare impreuna cu aceasta formatiune politica si/sau pentru intrarea la guvernare alaturi de aceasta formatiune politica".

In final, Crin Antonescu subliniaza "ramanerea in opozitie in scopul

de a construi o oferta proprie, autentica de centru-dreapta, pentru transformarea Romaniei intr-o societate prospera, libera si civilizata.

Aceasta optiune exclude din insasi formularea ei orice participare, indiferent de forma, la guvernare alaturi de oamenii care se fac vinovati de dezastrul actual al societatii romanesti".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Relu Fenechiu, #PNL guvernare, #Relu Fenechiu vicepresedinte PNL , #PNL