Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cernea: Ma consider homosexual, femeie, rrom si maghiar

Luni, 01 Iulie 2013, ora 23:36
5657 citiri
Cernea: Ma consider homosexual, femeie, rrom si maghiar

Deputatul Remus Cernea a vorbit luni, in Parlament, despre orientarea sa sexuala, precizand ca, pentru a apara drepturile minoritatilor discriminate in societatea romaneasca, se considera evreu, femeie, homosexual, rrom sau maghiar.

"Am aparat drepturile minoritatilor indiferent de ce fel au fost acestea, minoritati religioase, minoritati sexuale, minoritati nationale. O voi face si in continuare. A te implica in astfel de cazuri nu inseamna neaparat ca daca aperi drepturile femeilor esti femeie, nu inseamna ca daca aperi drepturile homosexualilor esti homosexual, nu inseamna ca daca aperi drepturile maghiarilor, drepturile evreilor, drepturile rromilor, apartii acelei etnii", a declarat Cernea, citat de Realitatea TV.

Cernea anunta, in conferinta de presa, daca e gay

"Insa, implicandu-ma in astfel de cauze, ma simt parte a tuturor comunitatilor discriminate din Romania si de pretutindeni, astfel ca da, ma consider homosexual, in egala masura cu a ma considera femeie, in egala masura cu a ma considera evreu, in egala masura cu a ma considera rom, maghiar, membru al unei comunitati religioase minoritare.

Asta in ciuda faptului ca de regula fac parte din grupuri dominante in societatea noastra, si anume barbat, rasa alba caucaziana, heterosexual si etnic roman", a adaugat fostul consilier al premierului Ponta.

Cernea a subliniat ca vrea sa obtina sustinere din partea mai multor parlamentari pentru a depune initiativa legislativa care va recunoaste din punct de vedere legal parteneriatul civil, indiferent de orientarea sexuala.

Cernea: Antonescu, prea timid sa semneze legea privind parteneriatul civil

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a vorbit, pe 9 iunie, despre controversatul amendament privind reglementarea, prin Constitutie, a familiei rezultate din casatoria "intre un barbat si o femeie".

"Revizuirea Constitutiei nu e una care ingradeste sau pune in paranteza drepturi, ci le sporeste. In acest spirit s-au facut amendamente, printre care unul, absolut corect, pe care l-am sustinut, cel legat de discriminare, de ceea ce trebuie sa faca statul impotriva discriminarii. Era firesc ca in Constitutie sa fie inclusa si orientarea sexuala.

In acest context, colegii au ridicat problema: da, suntem de acord ca orientarea sexuala sa fie trecuta printre criteriile fundamentale pentru a nu fi discriminat, dar sa nu fie interpretata ca ulterior sa se ajunga la casatoriile gay si dupa aceea la adoptii pentru acest cupluri. Cred ca nu e preocuparea statului ce orientare si comportament intim trebuie sa aiba cetatenii, dar trebuie sa fie preocuparea statului sa reglementeze drepturile familiei. Pot exista cupluri care convietuiesc, impart tot ce au de impartit, dar nu in forma familiei", a explicat la acea vreme liderul PNL.

Ulterior, comisia de revizuire a Constitutiei a revenit asupra amendamentului prin care se definea, in legea fundamentala, casatoria ca relatie dintre un barbat si o femeie

Astfel, amendamentul, care avea forma "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, edicatia si instruiorea copiilor", a fost respins, in momentul in care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cernea apara drepturi gay, #Cernea homosexuali femeie rrom, #Cernea orientare sexuala , #deputat