Guvernul Ciolos a pierdut un vot din cauza prestatiei "deplorabile" a ministrului propus pentru Justitie

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 22:28
4347 citiri
Guvernul Ciolos a pierdut un vot din cauza prestatiei "deplorabile" a ministrului propus pentru Justitie
Foto: Arhiva Ziare.com

Remus Cernea a fost deranjat de raspunsul oferit in timpul audierilor de luni de Cristina Guseth, propusa pentru Ministerul Justitiei, la intrebarea despre legalizarea casatoriilor gay si a anuntat ca nu va sprijini guvernul Ciolos.

"Este limpede ca nu pot vota in sprijinul noului guvern Dacian Ciolos. Reactia doamnei Cristina Guseth la intrebarea mea, in timpul sedintei de audiere a domniei sale pentru pozitia de ministru al Justitiei, a fost deplorabila", a scris Remus Cernea pe Facebook.

Propunerea lui Ciolos la Justitie, Guseth, se apara: Nici Franta, UK sau Suedia n-au ministri absolventi de Drept

Acesta a amintit in timpul audierii ca in luna iunie Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca statele membre ale Consiliului Europei au obligatia de a acorda o forma de recunoastere pentru cuplurile formate din persoane de acelasi sex, fie sub forma parteneriatului civil, fie sub forma casatoriei.

"De asemenea, intr-o vizita efectuata in acest an in Romania vice-presedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat ca la nivelul Comisiei, este sustinut punctul de vedere ca ar trebui ca statele membre ale Uniunii Europene sa recunoasca fie parteneriatul civil fie casatoria.

Fiind alaturi de Frans Timmermans, fostul ministru al Justitiei, domnul Robert Cazanciuc, a declarat ca in tara noastra asistam la o schimbare rapida de mentalitate si ca va trebui pusa in dezbatere inclusiv luarea unor decizii legislative pentru recunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex", a adaugat Cernea pe reteaua de socializare.

Maraton de audieri in Parlament

Deputatul a adaugat ca a intrebat-o pe Guseth care este punctul sau de vedere, avand in vedere ca Ministerul Justitiei este cel care emite o opinie in aceasta privinta din partea Guvernului Romaniei.

"Intr-un mod cu totul aiuritor si care denota populism si lipsa de asumare a unei responsabilitati si directii de actiune, doamna Cristina Guseth a spus ca trebuie consultata populatia si ca va trebui aflat ce doresc romanii", a notat Cernea.

Acestea a adaugat ca la aceste audieri, un candidat la un post de ministru trebuie sa isi expuna punctul sau de vedere.

"Eu, in calitate de deputat membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale, am adresat o intrebare pentru a primi un raspuns care reflecta opinia unui posibil ministru al justitiei.

Or, doamna Cristina Guseth pur si simplu a refuzat sa raspunda. Indiferent cine a formulat intrebarea si indiferent la ce subiect se refere ea, doamna Guseth trebuia sa isi exprime un punct de vedere al domniei sale in calitate de posibil ministru, nu sa se ascunda in spatele 'poporului'. In aceste conditii, votul meu va fi negativ...", a incheiat Remus Cernea.

A.G.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cernea aviz negativ Ciolos, #Cernea casatorii gay Guseth, #Cernea audiere Cristina Guseth , #deputat