Ziare.com

Parteneriatul civil, respins de deputatii juristi

Joi, 06 Martie 2014, ora 09:31

   

Parteneriatul civil, respins de deputatii juristi
Comisia juridica din Camera Deputatilor a respins in unanimitate un proiect de lege propus de Remus Cernea care permitea partenerilor dintr-un cuplu homosexual sa acceseze impreuna credite.

Legea parteneriatului civil prevedea ca, printr-o casatorie efectuata doar la notar, cuplurile homosexuale sa capete aceleasi drepturi pe care le au si cuplurile heterosexuale. Ele puteau sa isi lase mostenire bunuri sau sa acceseze credite pe baza veniturilor insumate, potrivit Romania Tv.

Parteneriatul civil: Remus Cernea a dus cupluri de homosexuali in Parlament

"Legea pe care am propus-o are la baza reglementarea unor relatii bazate pe dragoste, pe iubire dintre cei doi parteneri", a declarat Remus Cernea. Un deputat din Comisia juridica a argumentat ca concubinajul legal ofera aceleasi drepturi: "Toti avem dreptul sa facem aceste testamente legale. Pe de alta parte, exista institutia legiuitorului prin care concubinajul poate exista si sub aceasta forma".

La dezbateri a fost prezenta si o persoana aflata in aceasta situatie, care a incercat sa explice situatia parlamentarilor.

"Eu in acest moment nu pot sa-mi cumpar un apartament cu partenerul meu cu care traiesc de sapte ani prin programul 'Prima Casa', nu pot sa am siguranta ca daca el decedeaza nu voi fi aruncat in strada de catre familia lui", a declarat Tudor Covaci, reprezentant al acestei minoritati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1094 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Remus Cernea!

Personaj interesant.Este impotriva PSD-ului?Este impotriva presedintelui?Este impotriva firii?
Sunt doar cateva intrebari adaugate la una mai veche legata de modul cum se negociaza intrarile(peste tot)a specimenelor umane.

 

"relatii bazate pe dragoste, pe iubire dintre cei doi parteneri"

pot exista si intre un om si un caine/pisica?

 

Ahaaa! Inteleg acum tristetea caprelor lui Becali :)

Un sfat pentru homosexuali: nici o pipa cind e frig, s-ar putea sa clantane din dinti.

Caprele lui Becali = Desperate Housewives

Smile!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor