Remus Cernea, agresat la concert: A fost un atac de tip "hate crime"

Luni, 18 Iunie 2012, ora 12:33
7114 citiri
Remus Cernea, agresat la concert: A fost un atac de tip "hate crime"
Foto: Arhiva Ziare.com

Remus Cernea, consilier de stat in Guvernul Ponta, acuza ca a fost agresat fizic la un concert rock care a avut loc in weekend, la Bucuresti, si se catalogheaza ca fiind victima unei "hate crime".

Pe de alta parte, Mihai Politeanu, asistent al Monicai Macovei, sustine ca Cernea a avut un comportament "de parvenit" si s-a folosit de calitatea de demnitar pentru a-i determina pe jandarmi sa ridice o persoana de la concert.

"S-a apropiat de mine o persoana necunoscuta. M-a amenintat, apoi m-a agresat fizic. Nu am raspuns cu violenta la violenta, ci m-am adresat celor de la firma de security si jandarmilor prezenti pentru a asigura ordinea publica", a povestit consilierul lui Ponta, la Romania TV.

"Am fost victima unui act de agresiune fizica motivata politic, din partea unui simpatizant sau membru al Miscarii Legionare, am fost victime unei asa zise 'hate crime'", reclama Cernea.

Fostul candidat la prezidentiale a precizat ca "am scos legitimatia de la Guvern, jandarmii l-au legitimat pe agresor si l-au dus la sectie, eu am depus o plangere la politie".

Pe de alta parte, Mihai Politeanu, asistent la Cabinetul europarlamentarului Monica Macovei, prezent si el la concert, il acuza pe Cernea ca s-a folosit de calitatea sa de persoana publica pentru a-i face pe jadarmi sa ridice o persoana.

"Nu ma intereseaza ce s-a intamplat, toate lucrurile vor fi transate in justitie. Ceea ce mi-a atras atentia a fost comportamentul acesta de parvenit, care scoate legitimatia de persoana publica pentru a-i determina pe jandarmi sa ridice o persoana de la concert", a acuzat Politeanu.

In replica, Cernea spune ca se intoarce "cu 180 de grade sensul cele intamplate" si o invita pe Monica Macovei "sa isi precizeze pozitia fata de reactia nepotrivita" a asistentului dansei, chiar daca in acest caz victima unei agresiuni a fost un politician pozitionat politic intr-o tabara opusa partidului pe care il reprezinta.

Ulterior, Mihai Politeanu a reiterat mesajul pentru Cernea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Repet si aici ce i-am spus la telefon, in direct: s-a comportat ca un parvenit, ciocoi care isi foloseste functia si isi flutura legitimatia de la Guvern pentru ca Jandarmeria sa-l ridice pe unul de pe strada. Ii reamintesc esentialul, pentru ca am vazut ca nu vrea sa si-l aminteasca: a scos ostentativ legitimatia de la Guvern, a spus ritos ca e demnitar al statului roman si, in secunda urmatoare, jandarmii au ridicat persoana cu care Cernea avusese altercatia.

Daca consideri ca esti nedreptatit, faci plangere ca orice om, la politie, folosind buletinul. Ai folosit ocazia, insa, in mod abject, de a-ti folosi puterea recent dobandita. Si nu pentru ca trebuia, ci pentru ca ti-a placut si pentru ca ai crezut ca din mic devii mare. Gretos", precizeaza sursa citata.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Remus Cernea agresat concert, #Cernea parvenit asistent Macovei, #Cernea victima hate crime , #stiri Remus Cernea