Remus Cernea (PSD): Protestele din Piata Universitatii au fost anti-Basescu

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 17:30
2768 citiri
Remus Cernea (PSD): Protestele din Piata Universitatii au fost anti-Basescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Remus Cernea a afirmat ca protestele din ianuarie 2012 din Piata Universitatii au fost indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu.

"A fost un moment de gratie. Faptul ca oamenii au iesit in strada impotriva unui stil de a face politica, totalitarist, al presedintelui Traian Basescu, face din acele proteste ceva distinct fata de altele care privesc masurile de austeritate", a declarat duminica Remus Cernea.

Deputatul PSD a participat duminica la Muzeul Municipiului Bucuresti la un eveniment care marcheaza implinirea unui an de la declansarea protestelor din ianuarie 2012 din Piata Universitatii.

In opinia lui Cernea, care a precizat ca fost din prima zi in Piata Universitatii, "protestele de anul trecut au fost pentru democratie in primul rand. Oamenii nu au iesit in strada atunci cand Traian Basescu a anuntat masurile de austeritate, ci atunci cand au realizat ca acesta este cel care se comporta ca un tiran, pentru ca voia sa exercite intreaga putere", a spus Cernea.

El a precizat ca in Piata Universitatii principalele lozinci si cereri ale protestatarilor erau "Jos Guvernul"; "Jos Basescu"; "Alegeri anticipate", alte "chestiuni" fiind colaterale si care s-au atasat ulterior.

Referindu-se la luarile de cuvant ale unor participanti le evenimentul aniversar, care faceau referire la "alte masuri de austeritate ale guvernului Ponta" ori la "desfiintarea spitalelor CFR", Remus Cernea a afirmat ca "oamenii au dreptul sa protesteze".

Cum mi-am petrecut Revolutia Arafata - Fotoreportaj Ziare.com

"Sigur ca fiecare este indreptatit sa protesteze. (...) Oamenii sunt indreptatiti sa-si exprime un punct de vedere. Eu am fost si sunt intotdeauna deschis la dialog", a spus Remus Cernea.

El a mentionat ca in Romania urmeaza ani dificili, iar Guvernului nu-i va fi usor.

In cadrul evenimentului aniversar de la Muzeul Municipiului Bucuresti a fost deschida o expozitie de fotografii care prezinta protestele din ianuarie 2012 si a fost prezentata cartea "Fenomenul Piata Universitatii 2012" semnat de Alexandrina Chitu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Cernea proteste anti Basescu, #Cernea proteste Universitate , #stiri Remus Cernea