Remus Cernea: Sansa Miscarii Verzilor este afilierea la USL - Tv Ziare.com

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 17:53
3426 citiri
Remus Cernea: Sansa Miscarii Verzilor este afilierea la USL - Tv Ziare.com

Remus Cernea, liderul Miscarii Verzilor Democrati-Agrarieni, a declarat la TV Ziare.com ca sansa formatunii politice o reprezinta afilierea la Uniunea Social-Liberala, pentru care se poarta in perzent discutii.

"Legaturile sunt din ce in ce mai puternice si speram ca aceasta posibila alianta sa se termine cu semnarea protocolului cu USL", a declarat Remus Cernea, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Remus Cernea

Acesta precizeaza ca Miscarea Verzilor nu se considera "o simpla remorca" la alianta dintre sociali si liberali, fiind un partid tanar si in crestere, unde media de varsta a conducerii este de 30 de ani, format din persoane care nu au mai activat in politica sau care au fost dezamagiti de alte formatiuni politice.

"Putem convinge prin sinceritate, prin faptul ca ne miscam natural in spatiul public, neincercand sa mimam ceva, neincercand sa fim altfel decat suntem, mizand pe rationalitate, promovand acele valori care stau la baza unei societati deschise in care sunt respectate si aparate drepturile tuturor", a declarat Remus Cernea.

Acestea adauga ca, dupa inregistrarea partidului care s-a realizat la inceputul lunii noiembrie, e nevoie de o lupta pentru dreptul de a participa la alegeri, deoarece legea prevede o taxa restrictiva.

"Este absolut necesar sa ne luptam pentru dreptul de a participa la viata politica, deoarece in Romania este extrem de greu sa te inregistrezi ca partid sau sa participi la alegeri. Taxa ceruta de statul roman este de 357.000 de euro.

Este o suma uriasa pe care nu o mai putem gasi in nicio alta tara, in Olanda este 11.400 de euro, in Romania tinand cont si de faptul ca venitul este mai mic, putem considera taxa mult prea restrictiva", explica liderul ecologist.

Acesta este de parere ca, in 2012, scena politica se va diviza intre doua tabere, pe de o parte cea formata din PDL, UNPR, UDMR si alte forte politice minore, iar pe de alta parte USL.

"Alte formatiuni politice nu vor reusi sa se faca auzite, asadar pragmatic vorbind, o sansa pentru un partid nou va fi aceea de a accea de a participa intr-o Coalitie. (...) Am initiat discutii cu partidele membre ale USL pentru a ne afilia acestei aliante. (...) Sansele noastre depind de afilierae la alianta Opoitiei (...)", a declarat Remus Cernea.

Basescu trebuie suspendat, pe ce pune mana strica

Remus Cernea adauga ca USL trebuie sa fie o alternativa la actuala Putere care a devenit "nociva" pentru Romania si care, daca se va mentine si dupa 2012, va duce intr-o "zona de ariditate pentru democratie si prosperitate".

"Este necesara suspendarea lui Traian Basescu, fiecare zi cu Basescu ca presedinte este o zi in minus pentru democratia din Romania. (...) Nu mai respecta norme democratice, se comporta ca un prim-ministru autoritarist, e o fundatura din punct de vedere democratic si din punct de vedere al demnitatii nationale", spune acesta.

Remus Cernea aminteste ca la alegerile din 2004 a votat pentru presedintele Traian Basescu, insa ca, intre timp acesta "a devenit un inamic al democratiei".

"Presedintele trebuia schimbat in 2009, nu s-a intamplat acest lucru, avem o noua sansa in 2012 sa schimbam ponderea in Parlament, sa fie un nou guvern si sper ca suspendarea presedintelui sa vina cat de curand. Traian Basescu a dominat prea mult Romania, pe tot ce pune mana strica", a conchis Cernea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Remus Cernea, #Cernea afiliere USL, #Cernea Miscarea Verzilor , #stiri Remus Cernea