Remus Cernea si-a facut partid agrarian si vrea sa intre in USL

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 15:20
2710 citiri
Remus Cernea si-a facut partid agrarian si vrea sa intre in USL
Foto: Ziare.com

Tribunalul Bucuresti a inregistrat prin decizia din 4 noiembrie partidul "Miscarea Verzilor - Democrati Agrarieni" a activistului ecologist Remus Cernea.

Partidul reprezinta un parteneriat intre fortele ecologiste si cele agrariene, sustin fondatorii partidului, care isi vor prezenta miercuri strategia politica.

Verzii isi doresc sa promoveze "o viziune curajoasa asupra modernizarii Romaniei, bazata pe apararea principiilor democratiei, a drepturilor omului, a mediului si a valorilor societatii deschise", conform unui comunicat al partidului remis marti Ziare.com.

Verzii promit ca vor pune accent pe problemele agriculturii si ale mediului rural, neglijate de politicile publice din ultimii 21 de ani si adauga ca vor porni curand demersurile pentru afilierea la Partidul Verde European, ce reuneste formatiunile politice ecologiste din Europa.

"O delegatie numeroasa a MV-DA va participa la Congresul Partidului Verde European ce va avea loc saptamana aceasta la Paris, intre 11 si 13 noiembrie", se mai arata in susa citata.

Miscarea Verzilor vrea sa se alature USL

Partidul nou format isi anunta disponibilitatea de a se alatura Uniunii Social-Liberale, in incercarea de a inlatura "o guvernare corupta".

"Pe plan national, noul partid isi declara disponibilitatea de a se afilia la Uniunea Social Liberala, un efort al partidelor de opozitie de a inlatura o guvernare corupta si responsabila pentru actiuni care compromit sansele unei dezvoltari echitabile si sustenabile a societatii romanesti.

Partidul nostru doreste, astfel, sa contribuie la conturarea unui program de guvernare in care politicile verzi si cele progresiste sa fie asumate si promovate", se mai arata in comunicatul formatiunii politice.

Verzii lui Remus Cernea sustin ca batalia pentru a inregistra partidul la tribunal nu a fost usoara si ca au existat incercari de tervigersare a deciziei de catre alte partide ecologiste (Partidul Ecologist, Uniunea Ecologista din Romania si Partidul Verde).

Remus Cernea a fost candidat al Partidului Verde la alegerile prezidentiale din 2009 si a obtinut doar 0,62% din voturile exprimate. Acesta a demisionat in septembrie 2010 din Partidul Verde, in urma unor neintelegeri cu membii de partid. Acestia i-au reprosat lui Cernea pozitiile controversate, acesta fiind un aparator al drepturilor homosexualilor si adept al separarii Bisericii de Stat.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Remus Cernea, #Cernea partid, #Cernea Miscare Verzi, #Miscare Verzi Agrarieni , #stiri Remus Cernea