Remus Pricopie, intre demisie si motiune de cenzura

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 15:22
1721 citiri
Remus Pricopie, intre demisie si motiune de cenzura
Foto: Facebook/ Remus Pricopie

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat ca Opozitia asteapta demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sustinand ca nu este o umilinta, ci poate fi un gest de responsabilitate.

"Demisia nu este o umilinta, demisia poate fi un gest de responsabilitate si poate constitui o compensatie morala pentru toti cei care au avut de suferit si pentru toti cei care inca mai spera ca sistemul de invatamant romanesc poate sa fie o sansa pentru viitor.

Asteptam demisia dvs. si speram ca, indiferent de partidul din care faceti parte, sa lasati demagogia, sa lasati populismul deoparte si sa va ganditi - ne acorda sistemul de invatamant romanesc o sansa pentru dezvoltare aici, in Romania? Raspunsul nostru este ca nu", a spus Turcan in plenul Camerei Deputatilor la dezbaterea motiunii simple "PSD amaneteaza educatia pentru a achizitiona voturi".

ACL acuza "bombele" din Educatie si cere demisia lui Pricopie

Ea sustine ca ordonanta de guvern nr. 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei este un abuz constitutional.

"Va demonstrez ca aceasta ordonanta este un abuz constitutional - ma refer la chestiunile de patrimoniu. Patrimoniul atat de valoros, patrimoniu care are un echivalent de sute de milioane de euro si care poate sa reprezinte o explicatie pentru care dvs. ati dat pe furis si netransparent aceasta ordonanta.

Prin aceasta ordonanta, institutiile de invatamant particulare infiintate de persoane fizice sau juridice, in caz de dizolvare, isi pastreaza patrimoniul si fondatorii devin proprietari ai patrimoniului chiar daca au fost acreditate si chiar daca acel patrimoniu se ridica la sute de milioane de euro", a mai spus Turcan.

In opinia sa, ministrul Educatiei a ajuns "pe ultima suta de metri" sa "forteze" sa castige in continuare licitatia pentru manuale cine trebuie.

"In chestiunea manualelor, domnule ministru, doi ani si jumatate de dispret si de dezinteres si ati ajuns ca pe ultima suta de metri sa fortati sa castige in continuare cine trebuie licitatia. Este vorba de sute de milioane de euro care puteau fi distribuiti corect astfel incat copiii la inceput de an sa aiba manuale de calitate", a mai declarat deputatul PDL.

Birchall: Motiunea simpla privind Educatia, un afront la adresa decentei

In schimb, deputatul PSD Ana Birchall considera ca motiunea simpla privind Educatia introdusa de Opozitie reprezinta "un afront la adresa decentei", subliniind ca social-democratii vor vota impotriva "acestei caricaturi de motiune".

"Argumentele politice invocate in aceasta motiune simpla se citesc precum indemnurile la lupta de clasa din scoala de politruci a lui Klaus Iohannis, acelasi candidat la Presedintia Romaniei care il confunda pe Spiru Haret cu Dimitrie Bolintineanu.

Motiunea simpla de astazi este un afront la adresa decentei celor care ne privesc, a romanilor care se asteapta la masuri responsabile in privinta Educatiei din partea clasei politice si nicidecum la conflict si atacuri politice", a afirmat Birchall, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii.

Ziua si motiunea - deputatii decid soarta Educatiei

Ea le-a transmis deputatilor Opozitiei "sa nu tarasca scoala romaneasca in jocuri politicianiste".

"Grupul PSD va vota impotriva acestei caricaturi de motiune care arata inca o data ca semnatarii acesteia, in goana lor dupa voturi, au uitat de un lucru important: Educatia este cea mai buna zestre pe care noi o putem da unui copil si va invit stimate colege si stimati colegi, indiferent de partidele politice din care faceti parte, sa aratati prin fapte, nu declaratii politicianiste, ca intr-adevar respectati scoala romaneasca si dascalii acestei tari", a adaugat Birchall.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#PDL demisie Remus Pricopie, #motiune cenzura Educatie , #ministrul Educatiei