CE: Ancheta oficiala fata de Marea Britanie pentru nedreptatirea studentilor romani

Duminica, 23 Martie 2014, ora 14:01
4211 citiri
CE: Ancheta oficiala fata de Marea Britanie pentru nedreptatirea studentilor romani
Foto: caleaeuropeana.ro

Europarlamentarul roman Renate Weber a obtinut de la Comisia Europeana declansarea unei anchete ofiale in legatura cu inghetarea imprumuturilor de subzistenta pentru studentii romani si bulgari de catre Marea Britanie.

"Am cerut in luna februarie comisarilor europeni sa verifice situatia inghetarii imprumuturilor de subzistenta pentru studentii romani si bulgari si sa declanseze procedura de infringement impotriva Marii Britanii, pentru ca acesta este clar un caz de discriminare", scrie Renate Weber pe contul personal de Facebook.

Ea relateaza ca a primit din partea comisarului european pentru educatie, Androulla Vassiliou, un raspuns oficial in legatura cu declansarea anchetei. Vassiliou spune si ca autoritatilor britanice li se vor cere explicatii suplimentare cu privire la aceasta situatie.

Androulla Vassiliou recunoaste ca initial Comisia Europeana a crezut ca masura guvernului britanic "era o actiune temporara si administrativa", care "nu incalca drepturile cetatenilor".

Potrivit acesteia, "autoritatile britanice erau ingrijorate fata de cresterea brusca a cererilor de imprumuturi pentru cheltuielile de sbzistenta din partea studentilor", dar ca reclamatiile inaintate de Weber si de altii "au aruncat indoiala fata de modul in care autoritatile britanice s-au ocupat de situatie".

Renate Weber a facut o plangere pe acest subiect pe 5 februarie 2014, aratand ca desi studentii romani, in unele cazuri, au depus documentatia ceruta pentru a accesa imprumuturile de subzistenta, nu au primit niciun raspuns.

In noiembrie 2013, guvernul britanic a hotarat sa suspende imprumuturile de subzistenta pentru studentii romani si bulgari, pentru a verifica daca acestia sunt indreptatiti sa le primeasca.

A.V.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Renate Weber ancheta Marea Britanie imprumuturi, #Weber ancheta Marea Britanie imprumuturi studenti, #Weber ancheta Anglia inghetare imprumuturi studenti , #europarlamentar