Renate Weber se inscrie in ALDE: Toate sunt imposibile fara un partid care sa te sustina si sa te ajute

Vineri, 31 August 2018, ora 19:30
8502 citiri
Renate Weber se inscrie in ALDE: Toate sunt imposibile fara un partid care sa te sustina si sa te ajute
Foto: Facebook / Renate Weber

Europarlamentarul Renate Weber a anuntat vineri ca se va alatura grupului ALDE Romania, dupa o perioada de 2 ani in care a fost independenta. Ea spune ca ALDE a fost si ramane singura sa optiune politica, sustinand ca este singurul partid din Romania care se fundamenteaza pe valori in care crede.

"Dupa aproape patru ani in care am actionat ca om politic independent si dupa o lunga perioada de introspectie, am decis ca nu e momentul sa ma retrag din viata politica, desi, dat fiind contextul actual, cel putin al politicii romanesti, aceasta ar fi fost cu siguranta cea mai comoda optiune pentru mine personal. Dar in viata nu e mereu despre noi... e si despre ceilalti si despre ce crezi tu ca ai de oferit celor din jurul tau", a scris Renate Weber pe contul sau de Facebook.

Ea a anuntat ca se va alatura ALDE Romania, formatiunea condusa de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si spune ca ALDE este singurul partid care se fundamenteaza pe valori pe care le impartaseste.

Renate Weber a ajuns de trei ori europarlamentar pe listele PNL, insa a fost exclusa din partid, in 2015, impreuna cu Norica Nicolai, pentru ca nu au vrut sa se alature grupului PPE din Parlamentul European, la fel ca restul colegilor. In mai 2019 vor avea loc din nou alegeri europarlamentare, iar Weber va candida acum pe listele ALDE, in cazul in care va tinti un nou mandat.

"Asadar, azi am decis sa ma alatur oficial partidului ALDE Romania, pentru ca a face politica, a lupta pentru un ideal, a-ti pune in practica un crez, toate sunt imposibile fara un partid care sa te sustina si sa te ajute. ALDE a fost si ramane singura mea optiune politica. Este singurul partid din Romania care se fundamenteaza pe valori in care cred si pe care le impartasesc, pe principii liberale autentice. Pe respectarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale. Pentru mine asta este sfant si asa ceva nu se tranzactioneaza, nici macar in politica", a mai scris Renate Weber.

De asemenea, Weber spera sa contribuie la deciziile din partid, iar impreuna sa convinga ca prosperitatea individuala si economica a tarii pot fi sustinute.

"Sper ca prin prezenta mea in ALDE sa contribui la dezbaterile si deciziile partidului si impreuna cu actuala conducere sa convingem ca prosperitatea individuala, prosperitatea economica a Romaniei pot fi sustinute cu si prin respectarea drepturilor civile, politice si sociale ale romanilor", a scris Renate Weber.

Renate Weber a activat in societatea civila din anii '90, militand pentru respectarea drepturilor omului si fiind inclusiv presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa. In decembrie 2004, a devenit consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu, demisionand dupa un an.

A devenit europarlamentar in anul 2007, candidand pe lista PNL, partid din partea caruia a obtinut si urmatoarele doua mandate, in 2009 si 2014. Desi PNL a trecut de la liberalii europeni la PPE, Renate Weber a decis la sfarsitul anului 2014 sa revina in grupul ALDE din Parlamentul European. Ulterior, ea a fost exclusa din PNL, iar de atunci a activat ca eurodeputat independent in grupul ALDE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Renate Weber ALDE, #Renate Weber europarlamentar , #europarlamentar