Renate Weber: Vom cere explicatii CE pentru pozitia fata de Romania

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 12:00
2806 citiri
Renate Weber: Vom cere explicatii CE pentru pozitia fata de Romania
Foto:A rhiva

Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, vrea sa faca din Romania trambulina ei de dezbatere electorala, declara europarlamentarul PNL, Renate Weber, cu o zi inaintea dezbaterii de miercuri din Parlamentul European, pe tema situatiei din Romania.

Liberalii din PE vor cere explicatii reprezentantilor Comisiei Europene pentru pozitia adoptata fata de evenimentele de la Bucuresti, precizeaza Weber pentru RFI Romania.

Renate Weber declara ca actiunea de miercuri din PE "este o dezbatere si atat, nu va fi urmata de nici o rezolutie, dar va fi un prilej in care cei care vor lua cuvantul sa-si exprime punctele de vedere in legatura cu ceea ce ei considera ca a insemnat sau inseamna cazul Romania, pentru ca de fapt asa a fost pusa pe ordinea de zi a acestei sesiuni plenare de la Strasbourg, cu convingerea ca a existat un caz, cu ghilimelele de rigoare, Romania".

Se impunea dezbaterea? Europarlamentarul PNL considera ca nu: "Eu cred ca nu. A fost si punctul de vedere pe care l-am sustinut in cadrul grupului politic ALDE, care a fost de altfel singurul grup care nu a fost de acord sa avem o astfel de dezbatere in aceasta sesiune de la Strasbourg, pentru ca in realitate nu exista nimic azi care sa justifice asa ceva".

Intrebata daca liberalii din PE vor cere explicatii reprezentantilor Comisiei Europene la dezbaterea de miercuri, pentru reactiile fata de situatia din Romania, Renate Weber a raspuns: "Acest lucru cu siguranta se va intampla, pentru ca dezbaterea inseamna de regula ca iau cuvantul si reprezentantul presedintiei rotative si al Comisiei, dupa care urmeaza cuvantul deputatilor, inclusiv cu intrebari carora in mod firesc trebuie sa le raspunda in final reprezentantul Comisiei si reprezentantul presedintiei Uniunii".

Renate Weber o acuza pe Viviane Reding (comisar european pentru Justitie si vicepresedinte al Comisiei Europene) ca vrea sa transforme Romania in trambulina ei electorala. "Va fi interesant de vazut cine va fi prezent din partea Comisiei Europene. E foarte posibil sa fie doamna Viviane Reding, care are o maniera extrem de selectiva de a-si alege temele la care doreste sa participe", sustine eurodeputatul PNL.

Citeste mai multe despre Renate Weber: Vom cere explicatii CE la dezbaterea din PE pentru pozitia fata de Romania pe site-ul RFI.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Renate Weber Reding Romania, #Weber explicatii Comisia Europeana , #europarlamentar