Weber: Numirea lui Kovesi la DNA nu ar fi un motiv de rupere a USL

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 14:14
1670 citiri
Weber: Numirea lui Kovesi la DNA nu ar fi un motiv de rupere a USL
Foto: National

Europarlamentarul PNL Renate Weber sustine ca o eventuala numire a Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA nu ar fi un motiv pentru ruperea USL. Insa ea considera ca fostul procuror general este "departe de a fi o persoana independenta si are in mod clar un partizanat politic".

Renate Weber declara la RFI Romania ca "atata vreme cat de mai multe ori primul-ministru a insistat ca nu dezminte un astfel de zvon sau o astfel de posibilitate, inseamna ca intr-adevar exista aceasta optiune, sa spunem, acceptabila in opinia primului-ministru. Eu personal evident nu am cum sa vad bine acest lucru.

Sigur, inteleg ca in politica uneori exista si compromisuri care pot sa fie ceva mai dureroase, dar personal, repet, chiar nu am cum sa vad bine acest lucru. Eu sunt persoana care inca din 2006 i-a cerut doamnei Kovesi demisia pentru incompetenta, imi aduc aminte ca a fost prima iesire publica pe care am avut-o, la data aia nu eram in politica si pana am intrat in politica i-am mai cerut de cateva ori demisia. I-am cerut-o si dupa aceea".

Antonescu dezvaluie de ce Ponta ar putea s-o puna pe Kovesi sefa la DNA

Eurodeputatul liberal crede ca "in cazul doamnei Kovesi, dumneaei cu asupra de masura, daca pot sa spun asa, ne-a demonstrat ca departe de a fi o persoana independenta, are in mod clar un partizanat politic in actiunile pe care le-a intreprins, pe care chiar le-a dictat, sunt convinsa, subalternilor sai, daca ma gandesc de exemplu la felul in care au fost instrumentate dosarele asta vara, cele privind fraudarea referendumului".

Ponta: Nu stiu daca Kovesi va fi procuror sef la DNA. Nu-mi dau demisia daca va fi numita

Cu toate acestea, Renate Weber spune ca eventuala numire a lui Kovesi in fruntea DNA nu ar duce la ruperea USL.

"Oricat de neplacuta ar fi aceasta numire, eu nu cred ca acesta va fi un motiv pentru ruperea aliantei, dar este strict parerea mea. Asteptarile in general ale votantilor USL, sigur ca da, multi dintre ei rejecteaza ideea aceasta, ca doamna Kovesi este de neinlocuit. Ei, Dumnezeule! Am ajuns sa spunem ca tot sistemul de justitie din Romania sta in doamna Kovesi? E chiar caraghios!

Dar dincolo de faptul ca exista o pozitie ferma in acest sens din partea votantilor USL, exista si un nivel extraordinar de mare de asteptare de guvernare a tarii in celelalte aspecte, chestiunile care tin de economie, de protectie sociala, de investitii, de crearea locurilor de munca. Din acest punct de vedere, parerea mea este ca USL-ul va continua impreuna, pentru trebuie sa guverneze aceasta tara", concluzioneaza europarlamentarul PNL.

Weber: Kovesi are un partizanat politic, dar chiar daca ar fi numita la DNA, nu ar fi un motiv de rupere a USL pe site-ul RFI Romania

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Renate Weber Codruta Kovesi, #Renate Weber DNA, #Renate Weber rupere USL , #europarlamentar