Director Renault: Romania este a doua tara a "planetei" grupului francez

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 12:01
2809 citiri
Director Renault: Romania este a doua tara a "planetei" grupului francez
Foto: Arhiva

Directorul comercial al grupului Renault in Romania, Thomas Dubruel, a asigurat ca investitiile grupului francez in tara noastra vor continua si a prezentat beneficiile si impactul pe care l-a avut grupul francez pentru industria auto autohtona.

"Investitiile Renault din Romania continua si in 2012, acestea ridicandu-se la 250 milioane de euro. In plus, se va realiza o linie robotizata de presa de mare tonaj, dublarea capacitatii turnatoriei de aluminiu, dar si cresterea cu 30% a capacitatii de productie a cutiilor de viteze", a declarat directorul comercial al grupului Renault in Romania, Thomas Dubruel, la conferinta "Mediafax - about auto industry", care are loc miercuri.

El a sustinut ca Dacia a devenit o marca internationala, odata cu fabricarea noului model Lodgy in Tanger, care se face in parteneriat cu uzinele si distribuitorii din tara noastra.

Potrivit lui Dubruel, Romania este a doua tara a "planetei" Renault, dupa Franta, deoarece la Pitesti se afla cea mai mare uzina de vehicule a grupului din Europa, cea mai mare platforma logistica a Renault, a doua cea mai mare uzina mecanica a grupului, unde se fabrica cutii de viteze si sasiuri.

In plus, in tara noastra s-a creat cel de-al doilea centru de inginerie si unicul centru de proiectare si fabricare a matritelor din grup. De asemenea, in Romania, se afla cea mai mare magazie de piese Dacia din lume.

Investitia producatorului francez in Romania a avut un impact puternic, atat pentru Renault, cat si pentru economia si dezvoltarea industriei auto, considera reprezentantul companiei.

Grupul are peste 800 de furnizori in toata tara, a inregistrat 1,25 miliarde de euro din achizitii, in 2011, a creat pana in prezent 130.000 de locuri de munca si 95 puncte de vanzare Dacia.

Marca romaneasca a devenit una de real succes la nivel international, deoarece a vandut peste 340.000 de unitati, dintre care aproape 300.000 de unitati reprezinta exporturile.

Renault a contribuit si la economia tarii noastre, cifra de afaceri a grupului in Romania fiind de 3,9 miliarde de euro, adica 3% din PIB.

"Am reusit sa cream o gama Dacia moderna si internationala, care se comercializeaza la nivel mondial, aducand astfel contributia Romaniei la proiectele internationale ale Grupului Renault", a conchis Dubruel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#investitii Renault Romania 2012, #Renault Dacia 2012, #prezenta Renault Romania, #impact Renault economie Romania , #Dacia