Ce planuri are Renault in Romania?

Sambata, 30 August 2008, ora 18:42
2503 citiri
Ce planuri are Renault in Romania?

Renault intentioneaza sa investiteasca in continuare in Romania avand pentru anul 2009, planificata o majoare de capital de pana la 200 de milioane de euro.

Suma va fi investita in centrul Renault Technologie Roumaine (RTR) de la Titu, judetul Dambovita si uzina de automobile care anul viitor va produce pana la 400.000 de autovehicole la Mioveni judetul Arges.

In cadrul unui interviu, Christian Esteve, directorul Renault pentru Europa de Est, Africa de Nord si Rusia a declarat ca in cadrul centrului RTR, care va fi completat anul viitor de centrul de incercari de la Titu se vor dezvolta elemente tehnice care sa imbunatateasca modelele Symbol si Logan ale Renault, informeaza Ziarul Financiar.

"Cu toate ca noul Renault Symbol nu a fost dezvoltat in Romania, in cadrul RTR acesta va fi imbunatatit, alaturi de modelul Logan", a declarat Esteve

Acesta a mai adaugat ca in interval de doi sau trei ani, RTR va putea dezvolta in proportie de 100% automobile pentru marcile Renault si Dacia. De asemenea in cadrul aceluiasi centru se va lucra la proiectarea noilor versiuni ale modelelului Logan.

Cei 1.100 de ingineri angajati in cadrul RTR la Bucuresti lucreaza actualmente la o noua versiune a autoutilitarei Kangoo, urmand ca numarul acestora sa ajunga pana la sfarsitul anului 2009 la 2.000.

Potrivit oficialilor Renault noua versiune a lui Kangoo la care lucreaza inginerii romani va fi prezentata anul viitor sau cel tarziu in 2010. Desi strategia Renault implica o dezvoltare in tari emergente precum Rusia, Turcia si Romania, oficialii companiei doresc si repozitionarea marcii spre segmentul premium.

"Avand in vedere noile modele Renault, precum SUV-ul Koleos, noul Laguna, disponibil atat cu o echipare sport ,cat si in versiune de coupe premium, marca franceza doreste sa se repozitioneze catre segmentul superior al pietei", spune Esteve. Acesta ar mai fi de parere ca ponderea modelelor Symbol si Megane Sedan, detinatoare a 75% din vanzarile de pe piata locala, vor continua sa scada in favoarea modelelor precum Laguna si Koleos.

Pe langa investitia planificata pentru anul 2009, Renault va investi in Romania pana la sfarsitul lui 2008 un total de 300 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorește să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#Renault, #investitii, #logan, #Europa de Est , #Logan