Pretul noului Logan nu va concura cu alte modele Renault

Marti, 12 Februarie 2008, ora 07:27
8814 citiri
Pretul noului Logan nu va concura cu alte modele Renault

Face-liftul pregatit de Dacia va aduce urmatorul model Logan mai aproape de imaginea Renault Megane, insa pretul va ramane mai mic decat media altor modele Renault, pentru a nu pozitiona noul model in competitie cu alte automobile ale producatorului francez, spun analistii.

Noul Logan ar putea fi lansat cel mai probabil in 2009, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, iar apoi prezentat oficial la salonul de la Bucuresti, arata DailyBusiness.

Variantele prezentate in ultimele zile pe Internet sunt mai degraba doar studii de design, iar noul aspect al masinii nu va fi atat de mult modificat, estimeaza analistii auto.

Pentru a afla cum va arata noul Logan, trebuie sa ne uitam in curtea Renault-ului, spun specialistii din piata. In conditiile in care proiectul X90, ulterior botezat Logan, a pornit de la ideea lansarii unei masini cu costuri reduse care sa maximizeze resursele existente in "gradina" proprie, este putin probabil ca noul Logan, ruda "saraca" a Renault-ului, sa beneficieze de un face-lift care sa creeze o concurenta chiar pentru produsele din clasa superioara.

"Loganul va imprumuta, ca si pana acum, piese de la modelele Renault. In niciun caz nu vor fi produse piese noi, acest lucru insemnand o crestere a costurilor ce ar putea afecta principalul atu al Loganului - pretul", a declarat analistul auto Razvan Codorean, pentru DailyBusiness.

"Renault nu vrea sa cada in capcana pe care si-au intins-o singuri cei de la Volkswagen, care au construit masini care se concureaza unele pe altele, cu efect direct asupra vanzarilor", a mai spus analistul.

Ideea refolosirii pieselor Renault este vazuta si de analistul Adrian Mihaltianu ca singura varianta aflata la dispozitia concernului francez pentru a putea fi competitiv pe piata internationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#logan sedan, #noul logan, #pret, #analisti , #Logan