Moody's a retrogradat Renault la categoria ''junk''

Miercuri, 19 Februarie 2020, ora 09:19
6386 citiri
Moody's a retrogradat Renault la categoria ''junk''
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat, marti, cu o treapta, de la "Baa3" la "Ba1", ratingul atribuit Renault, la categoria "junk" (nerecomandat pentru investitii), cu perspectiva stabila, dupa ce anul trecut producatorul auto francez a inregistrat primele pierderi din ultimii zece ani.

"Pe baza estimarilor companiei pentru 2020, care anticipeaza un declin suplimentar al marjei operationale, si pe fondul slabiciunii continue a mediului operational, nu ne asteptam ca Renault sa-si poata restabili pe termen mediu marja operationala la un nivel viabil", se arata in comunicatul Moody's, citat de Bloomberg si Reuters.

Institutia precizeaza ca perspectiva stabila anticipeaza continuarea politicii fiscale prudente de catre Renault, nivelul adecvat al lichiditatilor si imbunatatirea rezultatelor financiare.

Grupul francez se confrunta ca scaderea vanzarilor pe pietele sale cheie si cu performantele dezamagitoare ale partenerului de alianta Nissan Motor.

Nissan beneficiaza de un rating "A3" din partea Moody's, cu patru trepte peste nivelul "junk".

Grupul Renault a inregistrat in 2019 o pierdere neta de 141 milioane de euro (fata de un profit de 3,3 miliarde de euro in 2018), in timp ce vanzarile totale au scazut cu 3,4% in ritm anual, pana la 3,753 milioane de vehicule.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianta Renault-Nissan, extinsa in 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupeaza zece marci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariati si 122 de uzine pe toate continentele.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Moodys retrogradat Renault junk, #Moodys retrogradat Renault , #Dacia