Ziare.com

Ronaldo si Kaka, garantie pentru un imprumut bancar?

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 20:01

   

Ronaldo si Kaka, garantie pentru un imprumut bancar?
Consortiul spaniol Bankia, solicitand un imprumut din partea Bancii Centrale Europene, a oferit ca titlu de garantie cele doua stele incontestabile ale lui Real Madrid - Cristiano Ronaldo si Kaka.

Nu este nici pe departe o gluma, grupul spaniol al caselor de economii Bankia a incercat sa-i ofere pe cei doi asi ai fotbalului drept "garantie speciala" pentru obtinerea banilor de la BCE, chiar daca ideea pare absurda la prima vedere, relateaza Corriere della Sera.

Asi ai sportului cu balonul rotund, garantii concrete si avantajoase

Bankia este una din principalele institutii de credit din Spania, nascuta prin fuziunea a sapte case de economii regionale si intentioneaza sa utilizeze jucatorii de la real Madrid drept elemente care ar putea reprezenta o garantie a solvabilitatii grupului, BCE putand "confisca" in anumite circumstante unul din cei doi jucatori.

Potrivit sursei citate, varianta este mai mult decat interesanta: "in situatia in care Bankia ar intra in insolventa si Real Madrid nu i-ar putea acoperi debitul, garantia este concreta si avantajoasa, luand in calcul faptul ca in Spania, echipele de fotbal cu dificultati financiare sunt salvate chiar si cu banii publici".

Transferuri de milioane

In ciuda recentelor rezultate pozitive inregistrate in urma atat de controversatului stress-test, casele de economii spaniole au nevoie de capital suplimentar si cat mai curand posibil, ceea ce a impins bankia la emiterea de obligatiuni prin intermediul fondului Madrid Activos Corporativos V, in valoare de 773 milioane de euro.

Fondul cuprinde si credite acordate de Bankia anumitor companii, printre care se numara societatea de constructii apartinand presedintelui de la Real Madrid, Florentino Perez, si celebra echipa de fotbal spaniola, o parte din sumele acordate fiind utilizate pentru transferuri ale fotbalistilor, finantate in mod indirect.

Mai exact, cu doi ani in urma, Real Madrid a imprumutat 76,5 milioane de euro pentru a acoperi suma negociata pentru cei doi asi achizitionati, platind 100 de milioane pentru a-l prelua pe Kaka de la Manchester United si circa 60 de milioane pentru Ronaldo de la Milan, banii provenind de la Bankia prin intermediul unui important grup industrial.

Alte cazuri de garantii bizare

Nu este pentru prima data cand creditorii solicita garantii iesite din comun, cea mai recenta stire de acest gen, chiar daca dezmintita ulterior, sosind din partea Finlandei, care ar fi solicitat drept garantie pentru ajutorul financiar acordat Greciei, un soi de ipoteca asupra Partenonului.

Osciland intre absurd si comic, de amintit ar fi si cazul unui magnat rus, devenit proprietarul a circa 40.000 de porci, in urma intrarii in imposibilitate de plata a unuia dintre debitorii sai.

Chiar si Germania a sechestrat recent avionul Boeing 737 apartinand printului mostenitor al Thailandei, Maha Vajiralankorn, pentru recuperarea unei sume datorate companiei Walter Bau, care revendica 30 milioane de euro pentru o autostrada construita in anii 90.

Frizand incredibilul, intr-o clinica indoneziana, un nou nascut a fost tinut drept garantie timp de trei saptamani, pentru ca parintii nu dispuneau de banii necesari pentru plata cheltuielilor cu nasterea, adica circa 300 de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7256 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sigur nu era invers

adica Kaka la Milan si ronaldo la Mancester?
Inca unul care confunda propietatea propie cu cea pe care o administreaza, Florentino NU este propietar pe niciunul din cei doi fotbalisti iar creditele in cauza sunt pentru una din firmele lui.
E ca si cum as pune garantie la banca masina de la serviciu.
Cum Bankia e cu un picior in groapa dupa ce au mulso 30 de ani PP de Madrid, ce mai e de asteptat?

 

Cand bacile ies din aria de competenta...

... se anunta zile grele.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor