Ziare.com

Borbely: Ministrul Sanatatii va sti cum se cheltuie banii la CNAS

Miercuri, 17 August 2011, ora 23:59

   

Borbely: Ministrul Sanatatii va sti cum se cheltuie banii la CNAS
Vicepresedintele politic al UDMR Laszlo Borbely a afirmat miercuri ca CNAS isi va pastra independenta in gestionarea banilor, ca ordonator principal de credite, dar ministrul Sanatatii va sti cum sunt cheltuiti, precizand ca o OUG pe aceasta tema va fi adoptata la finalul lunii august.

"Va fi o ordonanta de urgenta in ultima zi probabil a lunii august (...) Nu putem emite ordonante de urgenta pentru ca nu avem abilitarea Parlamentului, deci trebuie sa asteptam ultima zi a lunii august", a explicat vicepresedintele politic al UDMR, la TVR Info.

"CNAS va fi ordonator principal de credite asa cum a fost si pana acum, primul-ministru va numi in continuare presedintele Casei, care va fi la rang de secretar de stat, dar va fi, sper, o mai buna colaborare intre Casa si Minister si ministrul va putea sa-si impuna vointa in spiritul a ceea ce s-a discutat cu FMI si CE.

Deci o problema e functionarea sistemului si cu cheltuirea banului public, deci o mai buna verificare a cheltuirii banului public si, in plus, ceea ce am discutat cu subfinantarea sistemului", a mentionat Laszlo Borbely. El a explicat ca primul pas a fost discutarea strategiei 2012-2014.

Vicepresedintele UDMR a explicat relatia CNAS cu Ministerul Sanatatii. "Ministrul nu va avea un ultim cuvant in privinta cheltuirii banilor (CNAS - n.r.), dar va sti cum se cheltuie acesti bani. Nu e vorba neaparat de o influenta extraordinara, dar e vorba de functionarea sistemului. Cred ca e o decizie benefica", a sustinut el.

"Nu se schimba cu nimic gestionarea banilor, deci CNAS va avea o independenta si va fi, asa cum a fost, ordonator principal de credite. Dar asa cum s-a discutat de mai multe ori in ultimele zile, va trebui vazuta o mai buna gestionare a banilor", a afirmat Borbely.

Liderul UDMR a mai spus ca Uniunea nu a cerut schimbarea lui Lucian Duta.

Primul-ministru Emil Boc a afirmat miercuri ca modificarea statutului CNAS agreata in coalitie se refera la faptul ca institutia iese din subordinea Guvernului, astfel incat Ministerul Sanatatii sa poata coordona politicile din domeniul sanatatii.

Sursa: rNews

Articol citit de 584 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

domnu" Borbely

doar cred ca nu te vei apuca sa-l denigrezi chiar pe conationalul tau !
ia exemplu de la Poc -crezi ca va vorbi de Beshescu de rau vreodata ??
pai ar bate recordul la saritura cu sutul in partea dorsala !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor