Ziare.com

Coplata va reduce internarile nejustificate, sustine ministrul Sanatatii

Marti, 30 August 2011, ora 20:41

   

Coplata va reduce internarile nejustificate, sustine ministrul Sanatatii
Coplata va avea efect reglator, va optimiza circuitul pacientului in sistem si va reduce utilizarea nejustificata a unor servicii din sistem, ca de exemplu cele spitalicesti, sustine ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

"Introducerea sistemului de co-plata, prin tichetul moderator de sanatate, va duce la o reglare a sistemului. Coplata va optimiza circuitul pacientului in sistem si va fi un mecanism care va reduce utilizarea nejustificata a unor servicii din sistem, ca de exemplu accesarea serviciilor spitalicesti", a spus ministrul, citat de Mediafax.

De asemenea, printre subiectele abordate au fost cele doua proiecte finalizate si care vor fi prezentate Executivului. Este vorba despre coordonarea CNAS si cel care prevede descentralizarea directiilor de sanatate publica.

"CNAS nu va fi in subordinea MS. Vom lua decizii impreuna. CNAS este autonoma", a mai spus Ritli.

Ministrul a sustinut ca, pana la sfarsitul lui 2011, o echipa de specialisti va definitiva pachetul bazal de servicii suportat din contributia la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.

"De asemenea, procesul de informatizare a sistemului, prin introducerea cardului national, prescriptia electronica si fisa electronica va continua si va constitui o metoda de stopare a scurgerilor financiare din sistem", a completat Ritli Ladislau.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 862 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

coplata - buna in directia "mort fara bani" !

Coplata la spitalizare,cind lumea nu are nici bani de mancare sau pentru medicamente simple va "regla" pe saracii bolnvi,sau bolnavii saraci,in directia...cimitir !

 

ce idei comuniste are asta

primele lui decizii ca ministru au fost: coplata, cresterea birocratiei, amenzi, controale.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor