Ziare.com

Ministrul Sanatatii, in vizorul ANI pentru conflict de interese

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 15:05

   

Ministrul Sanatatii, in vizorul ANI pentru conflict de interese
Conducerea ANI a cerut autoritatilor oradene informatii privind concursul castigat de Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sanatatii, pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea.

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, Gavril Grebenisan, a declarat miercuri ca ANI a cerut informatii cu privire la componenta comisiei de concurs in vederea ocuparii postului de manager, numele persoanelor care au luat parte la desemnarea acestei comisii, precum si la calendarul concursului.

"Consiliul de Administratie al Spitalului Clinic Judetean din Oradea s-a intrunit in sedinta extraordinara in data de 7 noiembrie pentru a lua la cunostinta si a analiza solicitarea ANI, transmisa catre spital in data de 2 noiembrie, si ulterior comunicata si Primariei Oradea", a spus Grebenisan, citat de Mediafax.

Surse din ANI au declarat pentru agentia citata ca se verifica daca ministrul Sanatatii a numit personal un angajat al institutiei in comisia care a organizat concursul castigat de fiul sau, ministrul fiind suspectat de conflict de interese.

Ministrul Sanatatii mai este verificat de inspectorii ANI si in ceea ce priveste averea declarata, dupa ce, la doar cateva zile dupa numirea sa in functie, presa a relatat despre legaturile sale cu mai multe firme care nu ar fi fost mentionate in declaratiile de avere depuse anterior.

Fiul ministrului Sanatatii a devenit manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea

Fiul ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau Csongor, a castigat, la 24 octombrie, concursul pentru functia de manager al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, dupa ce a ramas singurul candidat.

Ritli Ladislau Csongor a obtinut 9,20 la testul grila sustinut luni si note de 10 la sustinerea proiectului de management si la interviul cu membrii comisiei de examinare.

Fiul ministrului Sanatatii a ramas singurul candidat la sefia Spitalului Judetean din Oradea, dupa ce contracandidatul sau, Gavrila Grebenisan, managerul interimar al Spitalului Clinic Judetean din Oradea, si-a retras candidatura cu numai doua ore inainte de concursul pentru post.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1401 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

toti ministrii , din toate partidele au familia in posturi cheie !

---------------

 

Frequently given answers:

Dacă ar fi pregătiți n-ar fi nicio problemă, dar dacă 9,20-ul se transformă in 2,33 la o eventuală reexaminare, atunci...
Ajunge cu "Șoric"-ii!

atita timp cit totul este LEGAL de ce nu si-ar imbogati toate

rudele si cunostintele???

o fi..

Cine ati fi vrut sa castige?Pardaillan?
Toti astia care pun botul la ministri, deputati, senatori, presedinte ar trebui sa inteleaga ca o vor lua pe spinare atunci cand o data si o data roata se va intoarce.Plus ca nu au nici un fel de onoare.Mie mi-ar sta in gat orice as fi obligat sa inghit de la ei...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor