Ziare.com

Medicii de familie, reactie la situatia CNAS: Importanta e transparenta in cheltuirea banilor

Miercuri, 17 August 2011, ora 18:22

   

Medicii de familie, reactie la situatia CNAS: Importanta e transparenta in cheltuirea banilor
Medicii de familie considera ca nu este important cine va coordona Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), cu conditia sa existe transparenta in cheltuirea banilor, iar fondurile stranse de la cetateni pentru Sanatate sa fie folosite exclusiv pentru acest domeniu.

"Lucrurile pot merge mai bine sau mai rau. Ceea ce ne dorim noi este ca decidentii din sanatate sa comunice cu reprezentantii fiecarui segment din sistemul sanitar, iar banii, indiferent cine ii gestioneaza, sa fie utilizati fara oprelisti pentru Sanatate, indiferent despre ce ramura a medicinei discutam. Nu stiu daca este important sub coordonarea cui va fi CNAS, important este ca oamenii care manageriaza o astfel de situatie trebuie sa o faca la standardul cel mai inalt de competenta. Noi speram doar la o solutie rationala", a declarat, miercuri, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tanasescu.

PDL a cedat: CNAS va fi coordonata de minister - Ritli Ladislau, propus de UDMR la Sanatate

Voinescu explica intelegerea dintre PDL si UDMR - vezi ce se intampla, de fapt, cu CNAS

Kelemen Hunor: Coordonarea CNAS de catre Ministerul Sanatatii, o decizie rationala

In privinta viitorului ministru al Sanatatii, medicii de familie spun ca important este ca acesta "sa priveasca sistemul sanitar in ansamblul sau".

UDMR a anuntat miercuri ca, in urma consultarilor cu PDL, s-a decis ca CNAS sa treaca in coordonarea Ministerului Sanatatii, astfel incat politicile publice in acest domeniu sa fie realizate in mod eficient.

Tot Uniunea l-a propus pe medicul Ritli Ladislau pentru functia de ministru al Sanatatii, ca succesor al demisionarului Cseke Attila.

Sursa: rNews

Articol citit de 547 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor