Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ritli Ladislau, implicat intr-un scandal cu 20 de bebelusi morti la Oradea (Video)

Miercuri, 17 August 2011, ora 18:57
4252 citiri
Ritli Ladislau, implicat intr-un scandal cu 20 de bebelusi morti la Oradea (Video)
Foto: Arhiva

Ritli Ladislau a fost demis, in 2002, din functia de sef al Directiei de Sanatate Publica Bihor de Daniela Bartos, pe atunci ministru al Sanatatii, dupa scandalul deceselor celor 20 de nou nascuti la Maternitatea Oradea.

In primul trimestru din 2002, la Maternitatea Oradea, 20 de bebelusi au murit in conditii suspecte. Ca urmare a materialelor publicate in presa pe acest subiect, Inspectoratul de Politie al judetului Bihor s-a sesizat din oficiu in acest caz.

O comisie de control a Ministerului Sanatatii s-a deplasat la Oradea ca sa investigheze cazul. Ulterior, ministrul Sanatatii Daniela Bartos a declarat ca decesele s-au inregistrat din cauza infectiilor intraspitalicesti, mentionand ca astfel de nereguli au mai avut loc la maternitatea oradeana.

PDL a cedat: CNAS va fi coordonata de minister - Ritli Ladislau, propus de UDMR la Sanatate

Dupa tragedia de la Oradea au mai fost demisi medicul Gheorghe Tirla - seful sectiei Neonatologie, medicul Doru Craiut - directorul general al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie din Oradea, si toate asistentele-sefe din cadrul maternitatii.

Ca urmare a verdicutului dat de Colegiul Medicilor Bihor si a cercetarilor efectuate, a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in acest caz.

Boc: Nu s-a retinut nicio responsabilitate penala

Intrebat de catre jurnalisti daca stie ca noul ministru al Sanatatii a fost demis, in 2002, in urma scandalului, premierul Emil Boc a precizat ca a aflat de la partenerii de la UDMR ca "dl. Ritli si-a dat demisia din functia de director al Directiei de Sanatate Publica Bihor".

"Am intrebat partenerii de la UDMR despre acest aspect, am fost informat, si am verificat acest aspect, ca domnul Ritli si-a dat demisia in 2002 ca urmare a unor incidente nefericite intamplate la Directia sanitara pe care o coordona. Nu s-a retinut in sarcina domnului niciun fel de responsabilitate penala sau de alta natura care sa poata impieta asupra performantelor sale ulterioare.

Faptul ca si acum este director de spital e o dovada a faptului ca nu a avut niciun fel de responsabilitate concreta, ci doar o asumare de responsabilitate in calitate de director al unei directii sanitare", a spus Boc.

Ce avere are noul ministru al Sanatatii?

Ritli Ladislau, nominalizat de UDMR pentru functia de ministru al Sanatatii, are, conform celei mai recente declaratii de avere, postate pe site-ul Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu", din Oradea, un teren forestier de 300 de metri patrati, doua apartamente, o casa de vacanta si un autoturism Peugeot 207.

Ritli Ladislau, care este director medical al institutiei, are un teren forestier de 300 de metri patrati achizitionat in anul 2004. De asemenea, el detine o casa de vacanta de 40 de metri patrati, precum si doua apartamente, unul de 90 de metri patrati, iar celalalt de 40 de metri patrati.

Ritli mai are si un autoturism marca Peugeot 207. Conform declaratiei de avere completate in octombrie 2010, acesta nu are credite si nici bani in depozite sau conturi bancare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ritli Ladislau ministru sanatate, #scandal maternitate oradea Ritli Ladislau , #ministrul Sanatatii