Ziare.com

Ritli spera sa primeasca ce n-a reusit Cseke: mai multi bani la Sanatate

de Marinela Rata
Marti, 30 August 2011, ora 14:52

   

Ritli spera sa primeasca ce n-a reusit Cseke: mai multi bani la Sanatate
La aproape doua saptamani de cand se afla in fruntea Ministerului Sanatatii, ministrul Ritli Ladislau a constatat: "avem un sistem cu disfunctii majore". UDMR-istul spune ca are deja promisiuni de crestere a bugetului pe Sanatate, motivul pentru care a demisionat colegul sau Cseke Attila.

"Ne gandim la urmatoarele rectificari de buget. Avem promisiunea ca vor fi rectificate in interesul nostru, dar trebuie un efort si din partea sistemului de sanatate in a gasi resurse suplimentare de finantare.

In acelasi timp, Ritli a aratat, intr-o conferinta de presa, ca Romania "are un sistem sanitar cu disfunctii majore", cauzate de fondurile insuficente din sanatate si inechitatile accesului la serviciile medicale.

Ritli a aratat in acelasi timp ca va continua proiectele initiate de Cseke Attila, precum coplata, care, spsune el, va avea un efect reglator, modificarea pachetului de baza, "care acum este extrem de generos, dar nerealist". "Nu putem sa acoperim tot din contributii. Pana in decembrie vom avea un pachet mai realist", a sulblinat ministrul.

"Informatizarea sistemului sanitor, respectiv cardul national de sanatate si fisa electronica, prin care se vor elimina fraudele, prescrierile abuzive sau dublarea pacientilor. Prin implemnetarea acestui sistem se preconizeaza o economie de 1.200 de milioane de lei la buget", a spus Ritli.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

aici pe ziare.com trebuie sa fiu beat sa rezist ! altfel nu merge !

nu mai beau ! am servici , am familie , totul are o limita ! asa , fara limita e bine la o anumita varsta , dar acum la 42 de ani , nu pot sa las totul si sa ma aburesc singur , ca asa vor cei de la ziare.com ! nu , nu merge ! astea sunt subiecte ? astea sunt comentarii ? auzi , sa comentez eu ce scrie Leca , Albulescu , Anghel si ceilalti ! si in plus de toate Vanghelie este "analizat" doar o data pe saptamana ! nu , nu , nu , nu si nu ! eu sunt aici pentru a comenta un Vanghelie sau un Voicu ! restul ............

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor