VIDEO Povestea rapsodului care stie sa cante la 20 de instrumente de suflat. De ce este supranumit "Paganini al drambei"

Sursa: Adevarul
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 04:02
99 citiri
Marin Mitroescu s-a nascut in 1950, in comuna Zatreni, judetul Valcea. De mic, gratie rapsozilor populari din satul natal, a inceput sa iubeasca folclorul si sa fie fascinat de geniul creator in confectionarea unor inedite instrumente de suflat prin care taranul obisnuia sa-si exprime bucuria si jalea, increderea si deznadejdea, curajul si spaima. Asa a ajuns sa colectioneze peste 20 de instrumente de suflat la care canta din placere. Marin Mitroescu sustine ca desi originile drambei se pierd ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.