Basescu a semnat demisia lui Cazanciuc - ar putea deveni ministrul Justitiei in 4 zile

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 15:22
5048 citiri
Basescu a semnat demisia lui Cazanciuc - ar putea deveni ministrul Justitiei in 4 zile
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind eliberarea din functie a lui Robert Cazanciuc, demisie necesara pentru a putea fi propus sa preia conducerea Ministerului Justitiei.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi decretul prin care Robert-Marius Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei, incepand cu data de 15 aprilie 2013", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Premierul Victor Ponta urmeaza sa il propuna pe Robert Cazanciuc pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Justitiei. Acesta si-a dat demisia din calitatea de procuror, iar CSM a luat act de demisia acestuia in sedinta de joi.

Ponta il pune pe Robert Cazanciuc ministru la Justitie - Basescu nu se opune

"Dupa ce decretul va fi semnat de presedintele Basescu, voi face propunerea de numire a lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei. (...)

Dimineata l-am sunat pe presedintele Traian Basescu, l-am informat, nu a avut niciun fel de obiectie. Imediat dupa ce se emite decretul de eliberare din functia de magistrat, pentru ca nu vreau sa fie o situatie de incompatibilitate, il voi numi in functia de ministru. M-am gandit la mai multe persoane pentru aceasta functie, l-am ales insa pe Cazanciuc, ii multumesc ca renunta la 18 ani de cariera in magistratura", a declarat premierul Ponta.

Ponta intentioneaza sa faca numirea cat mai rapid, fara a astepta pana pe 10 mai cand vor fi audiati sefii parchetelor de catre CSM si cand ii expira practic interimatul.

PNL il contrazice pe Ponta: Nu am fost consultati in legatura cu numirea lui Cazanciuc

Ponta il propune pe Cazanciuc la Justitie - Subiectul nu a fost discutat in PSD

Pentru a deveni ministru al Justitiei, Cazanciuc mai trebuie sa primeasca si girul de la Cotroceni, insa Ponta a punctat ca seful statului va semna decretul de numire imediat ce se vor intocmi procedurile.

Cine este Robert Cazanciuc si cat de bogat e el

Robert Cazanciuc, in prezent secretar general al MAE, este pana pe 15 aprilie procuror al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, detasat pe 21 mai 2012 la Ministerul Afacerilor Externe pe functia de secretar general, functie din care a demisionat joi.

Totodata, Cazanciuc a fost coleg al lui Victor Ponta la Corpul de Control in timpul guvernarii Nastase.

Cine e Cazanciuc, viitorul ministru al Justitiei - purtatorul de cuvant cu pulover pe gat

Robert Cazanciuc are doua terenuri in Chitila si Prahova, un apartament in Bucuresti, o casa in Chitila si doua autoturisme, potrivit celei mai recente declaratii de avere.

In 2011, Cazanciuc a incasat un salariu de 210.637 lei pe an, de la MAE, iar sotia sa, angajata la TAROM, a castigat in anul 2011, 67.000.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Basescu semnat demisie Cazanciuc, #Cazanciuc ministru Justitie Ponta , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Peste 29 s-ar fi trezit și Antonescu și prindea treaz numirea.