Cazanciuc ii cearta pe magistrati: Se pronunta cu prea mare usurinta cu privire la cauze aflate pe rol

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 19:40
3313 citiri
Cazanciuc ii cearta pe magistrati: Se pronunta cu prea mare usurinta cu privire la cauze aflate pe rol
Foto: Digi Tv

Ministrul Justitei, Robert Cazanciuc, a declarat, duminica, de Ziua Justitiei, ca sunt prea multe dosare discutate in spatiul public, iar anumiti magistrati se exprima cu prea mare usurinta cu privire la cauze aflate pe rol.

Cazanciuc a participat duminica, de Ziua Justitiei, la ceremonia organizata de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Palatul Justitiei, sediul Curtii de Apel Bucuresti

Cu aceasta ocazie, el a declarat ca viziunea asupra unui sistem solid de justitie, sanatos, durabil, presupune o armonizare a felului in care fiecare, cetatean sau societatea in ansamblu, intelege si isi indeplineste rolul.

In acst context, demnitarul a atras atentia ca discutiile pe tema justitiei sunt mult prea prezente in spatiul public, desi acestea ar trebui sa aiba loc in sala de judecata.

"Inca persista in spatiul public prea multe discutii pe tema justitiei, discutii in care, din pacate, se implica si anumiti magistrati. Se exprima cu prea mare usurinta cu priviere la cauze aflate pe rol. Sunt prea multe dosare discutate in spatiul public. Justitia nu se face in Parlament, nu se face la televizor, in dezbateri publice, de catre oameni politici. Se face doar in sala de judecata de catre un magistrat. Consumam prea multa energie si prea multe resurse in dezbateri false, pe teme fara nicio finalitate benefica cetateanului, si as vrea sa ne concentram pentru a gasi rezolvari la adevaratele probleme", a declarat Cazanciuc.

Acesta a subliniat ca justitia este un "mecanism viu" care are prin lege parghii de control si verificare, iar institutiile care au acest rol ar trebui lasate sa-si indeplineasca atributiile fara ca oamenii din afara sistemului sa se pronunte in locul magistratilor.

"Sa nu pronuntam noi, cei din afara, sentintele judecatorilor, dar nici sa punem etichete pe cei care sunt chemati sa raspunda la un moment dat in fata legii, inainte ca ei sa fie condamnati de o instanta", a mai spus Cazanciuc.

La ceremonia de la Palatul Justitiei au mai fost prezenti presedintele CSM Marius Tudose, alaturi de membri ai consiliului, procurorul general Tiberiu Nitu, Avocatul Poporului Victor Ciorbea, reprezentanti ai institutiilor din sistemul judiciar, reprezentanti ai misiunilor diplomatice la Bucuresti, ai Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si ai Uniunii Nationale a Notarilor Publici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cazanciuc magistrati discutie dosare, #Cazanciuc declaratii Ziua Justitiei , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Gresit. Macovei a spus ca o zi este de ajuns.