Ministrul Cazanciuc va coordona filiala PSD Prahova

Marti, 11 Februarie 2014, ora 12:09
2617 citiri
Ministrul Cazanciuc va coordona filiala PSD Prahova
Foto: Arhiva

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, s-a inscris luni in PSD si va prelua functia de coordonator al alegerilor europarlamentare si prezidentiale in filiala PSD Prahova. Propunerea a fost facuta de presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma.

"Am avut o discutie la nivelul conducerii partidului si am convenit ca domnul Cazanciuc sa coordoneze filiala PSD Prahova in vederea alegerlor europarlamentare si a celor prezidentiale. Este un politician tanar, din noul val, este originar din judetul Prahova, iar eu cred ca va aduce un plus de tinerete si dinamism in filiala, dar si un nou mod de a face politica.

Ii multumesc ca a acceptat aceasta pozitie si, asa cum am promis, il voi sprijini in toata activitatea sa politica. Eu voi continua sa coordonez administratia prahoveana, cu cele peste o suta de primarii ale sale", a declarat Mircea Cosma, citat de Romania TV.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat luni seara spunand ca nu i se pare nefiresc ca Robert Cazanciuc sa se inscrie intr-un partid, insa nu crede ca ar fi "nimerit" ca ministrul Justitiei sa aiba "insarcinari atat de aplicate".

"Daca Cazanciuc a devenit mebru PSD nu este nefiresc. Pentru mine lucrurile nu se schimba, suntem in aceeasi realitate. (...) Atata vreme cat nu se incalca o lege, nu am de comentat. Ministrul Justitiei nu ar fi nimerit sa aiba si niste insarcinari atat de aplicate. Asta e punctul nostru de vedere", a declarat liderul PNL luni seara, intr-o emisiune la postul B1TV.

Relatii cu interlopii

Numele lui Mircea Cosma, cel care l-a instalat pe Robert Cazanciuc lider al filialei PSD Prahova, apare intr-o serie de dosare care au legatura cu justitia.

Astfel, dupa ce medicul Dan Oprea a generat ancheta de la Spitalul Judetean Ploiesti, a iesit la iveala ca fiul lui Mircea Cosma, deputatul Vlad Cosma, ar fi castigat licitatia pentru reparatiile unitatii sanitare desi are un singur angajat, iar fiica lui Mircea Cosma, Andreea, este notarul firmei respective. Conform jurnalistilor de la Antena3, exista suspiciuni ca prin intermediul firmei s-au scurs sume uriase si nu este exclus sa fie un paravan pentru afaceri subterane mult mai mari.

De altfel, la inceputul lunii noiembrie 2013 procurorii au inceput urmarirea penala pe numele Andreei Cosma si a biroul notarial detinut de aceasta intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, in care prejudiciul este de 35 de milioane de euro, dosar in care este anchetat fostul angajat SGG Marcel Pavaleanu.

Mai mult, dupa doua saptamani procurorii DNA Ploiesti au ridicat trei cutii cu documente de la sediul Consiliului Judetean Prahova, unde au stat peste cinci ore.

Conform jurnalistilor de la Antena3, fiul lui Mircea Cosma e prieten cu cel supranumit capul lumii interlope din Prahova, Razvan Alexe, al carui bodyguard a ajuns reprezentantul CJ Prahova in societatea Parcuri Industriale, dar si consilier in guvernul Romaniei. In 14 noiembrie, Razvan Alexe a fost arestat preventiv, scrie Adevarul, care prezinta pe larg relatiile dintre cei Razvan Alexe si familia Cosma.

"In perioada 2012-2013, Alexe Razvan, lasand sa se creada ca are influenta asupra presedintelui Consiliului Judetean Prahova (Mircea Cosma -n.red.), a pretins si a primit de la administratorul unei societati comerciale - denuntator in cauza - sume de bani totalizand 5.204.005 de lei, disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de catre firma denuntatorului catre S.C. Marconstruct Company S.R.L. si neexecutate in realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denuntatorului", se preciza intr-un comunicat al DNA.

Conform unor surse judiciare, lucrarile in cauza se refera la reabilitarea unor drumuri judetene aflate in administrarea Consiliului Judetean Prahova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cazanciuc PSD Mircea Cosma, #Cazanciuc ministru justitie PSD, #Mircea Cosma DNA , #ministrul Justitiei