Ministrul Justitiei nu crede ca Nuland s-a referit la Romania - iata cum explica (Video)

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 15:17
2253 citiri
Ministrul Justitiei nu crede ca Nuland s-a referit la Romania - iata cum explica (Video)
Foto: B1TV

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, ca nu crede ca mesajul transmis saptamana trecuta de subsecretarul de stat american Victoria Nuland s-a referit la Romania, dar a apreciat ca, in esenta, acesta este unul corect.

"Faptul ca noi vorbim destul de mult despre mesajul doamnei Nuland inseamna ca acest mesaj si-a atins scopul, de a ajunge la toti cei care vor sa auda acest mesaj. Daca mesajul se refera sau nu la noi, cred ca orice roman de buna credinta care il citeste, cu atentie, observa ca el este formulat intr-o maniera diplomatica, intr-un context european mai larg", a declarat ministrul Justitiei, citat de Mediafax.

In plus, acesta a argumentat ca "faptul ca noi romanii discutam si ne exprimam orice opinie dorim despre acest mesaj este, pana la urma, dovada libertatii noastre, deci nu cred ca se refera la noi".

Declaratiile au fost facute la finalul conferintei anuale anticoruptie cu tema "Bune practici in prevenirea coruptiei. Promovarea integritatii si a transparentei", organizata la Palatul Parlamentului.

Victoria Nuland a lansat, saptamana trecuta, un atac la adresa coruptiei ce se manifesta in tarile europene.

"In Europa Centrala de astazi (...) cele doua cancere, regresul democratic si coruptia, ameninta visul pentru realizarea caruia atat de multe persoane au depus eforturi incepand din 1989. Si vedem lideri din regiune care, in timp ce culeg beneficiile apartenentei la NATO si UE, par sa fi uitat valorile pe care se bazeaza aceste institutii.

Asa ca astazi ii intreb pe acesti lideri: Cum puteti dormi noaptea sub umbrela Articolului 5 al NATO, in timp ce ziua promovati 'democratia neliberala', incurajati nationalismul, impuneti restrictii presei sau demonizati societatea civila!", a declarat Nuland, intr-un discurs sustinut la un forum international.

Nuland, atac la liderii corupti din Europa: Ungaria reactioneaza, Ponta nu comenteaza, PSD da vina pe Basescu

Liderii ungari au dat replici acide imediat, in timp ce politicienii de la Bucuresti au respins ideea ca mesajul ar fi vizat Romania, cu exceptia presedintelui Traian Basescu.

Seful statului le-a transmis liderilor politici romani ca mesajul Victoriei Nuland vizeaza si tara noastra.

Basescu: Declaratia Victoriei Nuland despre liderii care apara coruptia include Romania. Cine sa le spuna lui Ponta si Iohannis?

"Observ o abordare extrem de necinstita si care ne face rau a oamenilor politici de la Ponta la parlamentari sau purtatori de cuvant ai PSD. Remarca doamnei Nuland include si Romania. Nu numai Romania, dar include si Romania (...) Ce ma ingrijoreaza este respingerea de catre clasa politica a semnalului extrem de puternic care de acum nu mai vine de la presedintele Romaniei, considerat de multe ori atac politic, poate va convingeti ca e o realitate si ca toate institutiile care lupta contra coruptiei trebuie sprijinite (...)

Le-as aduce aminte ca doamna Nuland vorbeste de parlamente care impiedica justitia, parca nu Romania ar avea vreo cinci parlamentari ale caror anchete s-au blocat? Trebuie sa aduc eu aminte de Vosganian, de Borbely, Victor Paul Dobre si alti parlamentari care stau pititi in spatele votului parlamentarilor?", a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie tinuta la Palatul Cotroceni.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cazanciuc mesaj Nuland coruptie, #Cazanciuc Victoria Nuland Romania Ungaria , #ministrul Justitiei