Robert Cazanciuc, despre magistratii corupti si o eventuala remaniere

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 16:02
1644 citiri
Robert Cazanciuc, despre magistratii corupti si o eventuala remaniere
Foto: Arhiva

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a vorbit, vineri, despre acuzatiile de coruptie la adresa magistratilor, precum si despre presupusa remaniere pe care ar pregati-o premierul Victor Ponta.

Intrebat daca se simte vizat de asa-zisul plan al prim-ministrul de a face concedieri in Guvern, Robert Cazanciuc a declarat ca in cazul lui nu s-a pus aceasta problema, arata Digi.

"Nimeni nu este pe vecie intr-o functie, dar atat timp cat pot sa fiu intr-o echipa, incerc sa fiu util, cand echipa nu mai are nevoie...dar nu s-a pus problema pana in acest moment", a subliniat el.

Presa a relatat, in ultimele zile, ca Victor Ponta ar pregati o remaniere inainte de alegerile prezidentiale din toamna, pentru a castiga increderea electoratului.

Ponta pregateste o remaniere? Sova, inlocuit cu Ioan Rus la Transporturi

In acest contex, Dan Sova si-a dat demisia din fruntea Ministerului Transporturilor, redevenind purtator de cuvant al PSD, insa mass-media a notat ca premierul oricum avea de gand sa il remanieze.

De asemenea, Robert Cazanciuc a comentat si pe marginea acuzatiilor de coruptie in ceea ce ii priveste pe magistrati, in contextul in care Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, a spus ca le-ar fi dat mita procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, sa il scape de inchisoare.

Bercea Mondialu si fiica sa le-au acuzat din nou pe Kovesi si Stanciu, la audierile DNA

"Din fericire, nu se pune problema increderii in justitie, ci se pune problema unor discutii legate de reputatia unor magistrati, au fost cauze in care au fost implicati si magistrati, dar eu as manifesta prudenta si retinere in a face declaratii la adresa magistratilor.

Daca cineva are nemultumiri, sunt cai legale prin care acestea pot fi manifestate. Nu putem contribui la increderea populatiei in justitie prin afirmatii neverificate", a explicat ministrul.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Robert Cazanciuc magistrati coruptie, #Robert Cazanciuc remaniere, #Robert Cazanciuc Bercea Mondialu , #ministrul Justitiei