Sali de judecata direct in Parlament? Inalta Curte s-ar putea muta in Casa Poporului

Joi, 19 Februarie 2015, ora 11:22
3770 citiri
Sali de judecata direct in Parlament? Inalta Curte s-ar putea muta in Casa Poporului

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi dimineata, ca nu este exclusa varianta ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa se mute cu sediul in Palatul Parlamentului.

Dezvaluirea vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis s-a aratat miercuri uimit de conditiile greu de imaginat in care lucreaza judecatorii, spunand ca va face toate demersurile necesare pentru gasirea unei solutii.

"Este o problema veche in care noi am incercat sa gasim o solutie. Inalta Curte are servicii si la nivel parlamentar si incercam o formula de a muta, cel putin partial, activitatea Inaltei Curti intr-un spatiu adecvat, la Parlament poate fi o solutie, daca se considera ca spatiul poate fi amenajat ca sali de judecata", a precizat Cazanciuc.

Totusi, ministrul Justitiei a mentionat ca varianta cu care sunt de acord cei mai multi este mutarea sediului ICCJ in actualul Palat de Justitie. Acesta a vorbit si despre viitorul cartier de justitie, care ar urma sa contina toate institutiile judiciare, fiind amplasat vizavi de Tribunalul Bucuresti.

Robert Cazanciuc a afirmat ca "linia de finantare (pentru acest proiect - n.red.) este de cel putin 200 de milioane de euro".

Klaus Iohannis a mers, miercuri, in vizita la ICCJ si a ramas socat dupa ce a vazut conditiile in care lucreaza judecatorii.

Iohannis, socat de ce a vazut la Inalta Curte: Nu si-a putut imagina asa ceva

Presedintele Inaltei Curti Livia Stanciu a declarat ca presedintele i-a transmis ca nu si-a putut imagina in ce conditii isi desfasoara activitatea judecatorii, motiv pentru care a aratat ca va face demersurile necesare pentru gasirea unei solutii care sa permita desfasurarea activitatii in conditii de normalitate.

O solutie este ca in aripa Palatului Parlamentului obtinuta de ICCJ, dar unde nu intra intregul personal al institutiei, sa fie mutate doua sectii ale instantei supreme, iar doua - sectiile penala si contencios-administrativ - sa ramana la sediul actual.

Iohannis a vizitat Inalta Curte: Se lucreaza mult si bine (Video)

Si premierul Victor Ponta a vizitat Inalta Curte, in mai 2013, tot la invitatia presedintelui instantei supreme.

Seful Executivului a fost insotit de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, iar la plecare a declarat ca sediul in care isi desfasoara activitatea aceasta instanta este total impropriu si conditiile "sunt de-a dreptul rusinoase".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Inalta Curte mutat Parlament, #sali judecata Parlament, #Inalta Curte Palat Justitie , #ministrul Justitiei