Social-democratii solicita schimbarea lui Cazanciuc - ce spune ministrul Justitiei (Video)

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 11:58
3407 citiri
Social-democratii solicita schimbarea lui Cazanciuc - ce spune ministrul Justitiei (Video)
Foto: Realitatea TV

Dupa ce mai multi social-democrati au dezvaluit ca au solicitat in sedinta Comitetului Executiv al PSD schimbarea ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc a declarat, miercuri dimineata, ca oficial nu i s-a cerut demisia.

"Oficial, nu mi s-a cerut demisia din partea premierului. Se poate face o evaluare. Daca mandatul meu initial a corespuns mandatului preluat acum doi ani de zile, daca am facut ce trebuia ca ministru al Justitiei", a declarat Cazanciuc.

Bursa zvonurilor: PSD vrea sa schimbe ministrul la Justitie. Cine i-ar putea lua locul

Ministrul a tinut sa precizeze ca, dupa parerea sa, si-a indeplinit mandatul pana acum, iar in cazul in care va trebui sa plece va face acest lucru.

Dezvaluiri din sedinta PSD: Ponta, somat sa inlocuiasca un ministru foarte apropiat

"Consider ca mi-am indeplinit mandatul pana acum, dar este o evaluare subiectiva. Daca lucrurile vor fi evaluate altfel, sunt dispus sa ma retrag, nimeni nu este de neinlocuit. Nu am avut pana acum o discutie cu premierul pe aceasta tema, o sa am aceasta discutie azi sau maine. Am avut o discutie de principiu", a subliniat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Ministrul a mai spus ca niciun coleg din PSD nu i-a facut pana acum, "cel putin in ultimul timp, vreun repros pe anumite chestiuni concrete".

Cazanciuc a mai afirmat ca a avut "un raport de tara mai bun decat pana acum", a contribuit "la cresterea increderii in Justitie" si a facut ce permite legea.

Social-democratii cer schimbarea lui Cazanciuc

Senatorul PSD, Daniel Savu, a scris pe blogul personal un text cu titlul "Da, i-am cerut premierului sa-l demita pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc! ", precizand insa ca pozitionarea sa nu are legatura cu dosarul in care e implicat premierul Victor Ponta.

"Solicitarea a fost adresata presedintelui PSD, Victor Ponta, in cadrul Comitetului Executiv si a fost sustinuta aproape in unanimitate de toti cei prezenti. Pot sa va spun ca nu imi amintesc ca vreun ministru dintr-un guvern PSD sa fi intrunit pentru prestatia sa politica, intr-o asemenea masura, votul negativ si lipsa de sustinere din partea liderilor din tara ai partidului.

Liderii PSD considera ca ministrul Justitiei, la inceput tehnocrat, acum membru PSD, ne-a pus pe toti intr-o situatie defensiva prin lipsa de reactie in fata abuzurilor la care am asistat", sustine Daniel Savu, presedintele PSD Prahova, un apropiat al lui Sebastian Ghita.

Cazanciuc ameninta liderii PNL cu raspunderea penala, daca cer demiterea Guvernului

La randul sau, deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat pentru Gandul ca in sedinta Comitetului Executiv al PSD mai multi social democrati, printre care si el, i-au cerut demisia lui Cazanciuc.

Radulescu a afirmat ca ministrul Justitiei a facut declaratii ciudate in "legatura cu tot ce se intampla in Romania" si i s-a reprosat ca nu a cerut demisia Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA.

Potrivit lui Radulescu, "toti colegii au aplaudat cand s-a facut propunerea, nu cred ca a fost cineva care nu a aplaudat".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Robert Cazanciuc demisie, #ministrul Justitiei demisie, #PSD demisie Robert Cazanciuc , #ministrul Justitiei