Ministrul Justitiei, despre imunitatea lui Ponta: Nu ne impiedica nimeni sa modificam Constitutia

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 12:13
6763 citiri
Ministrul Justitiei, despre imunitatea lui Ponta: Nu ne impiedica nimeni sa modificam Constitutia
Foto: B1 TV

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a explicat, miercuri, ca decizia Camerei Deputatilor prin care s-a respins urmarirea penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese este constitutionala si a dat o replica acelora care spun ca acest caz a aratat ca in Romania legea nu este egala pentru toti cetatenii ei.

"Decizia este in acord cu actuala Constitutie a Romaniei (...) Daca noi vom constata la un moment dat ca aceste prevederi nu corespund standardelor internationale in materie, nu impiedica nimeni Romania sa modifice aceasta Constitutie.

Nu avem o lege care sa ne reglementeze viata de dimineata pana seara, avem legi diferite pentru imunitatea parlamentara, pentru raspunderea magistratilor (...) Avem legi diferite pentru situatii diferite", a declarat ministrul Justitiei la iesirea de la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

Presedintele Inaltei Curti, despre cazul Ponta: Asta arata ca legea nu este egala pentru toti

In context, intrebat de jurnalisti despre solicitarea Parchetului General de a i se trimite documente despre circa 140 de alesi locali suspectati de conflict de interese si discutiile care au loc in acelasi timp in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor legat de modificarea Codului Penal, ministrul Justitiei a spus ca nu cunoaste detaliile cazului, a vazut doar informatiile aparute in presa.

144 de alesi, in vizorul Parchetului pentru conflict de interese

Presedintii CSM si ICCJ, de urgenta la Comisia Juridica: S-a reluat modificarea codurilor penale (Video)

"Insa cred ca ceea ce s-a intamplat ieri la Comisia Juridica reprezinta un mod de cooperare intre puterile statului. Cand au stat la o masa rotunda, au gasit o solutie comuna", a declarat Robert Cazanciuc, reamintind ca deputatii juristi si reprezentantii Justitiei au cazut de acord sa se amane timp de o saptamana acordarea unor avize, pentru studierea documentelor.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei i-a criticat pe colegii din CSM care si-au exprimat public opiniile cu privire la cazul Ponta. "Avem magistrati care fac declaratii de natura politica, fara a respecta rezerva impusa de statut", a acuzat Cazanciuc.

Un judecator CSM ii cere public lui Ponta sa renunte la imunitate, chiar daca si "Justitia are sincopele ei"

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cazanciuc imunitate Ponta, #Cazanciuc Ponta urmarit penal , #Victor Ponta