Aberatia zilei: E gresit sa faci fericiti niste oameni pe bani publici?

Marti, 25 August 2015, ora 15:38
5325 citiri
Aberatia zilei: E gresit sa faci fericiti niste oameni pe bani publici?
Foto: Facebook / Robert Negoita

Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a dus in vacanta pe litoral 2.000 de profesori, cu familii cu tot, timp de 5 zile, in regim all-inclusive, si, in plus, le-a mai facut cadou si cate un laptop performant, totul pe bani publici. Initiativa se inscrie in seria "vanghelioanelor" care au umplut buzunarele PSD cu voturile bucurestenilor.

Dascalii au fost cazati la hotelul Doina din Neptun si au beneficiat de o cina festiva la celebrul restaurant "Ciresica", se arata intr-o ancheta publicata de Romania Curata.

"Domne, este gresit sa faci fericiti niste oameni sau sa faci exact ce trebuie? Adica mie mi se pare ca discutia se duce intr-o zona foarte gresita. (...) Noi nu discutam aici despre vot, ci efectiv despre scoli si despre procesul de invatamant, care ar trebui sa ne preocupe pe fiecare dintre noi. Evident ca putem sa manelizam orice subiect", a replicat Robert Negoita, luat la intrebari de jurnalistul de la Romania Curata.

Incepe lupta pentru alegeri: Eugen Nicolaescu vrea sa se bata cu Robert Negoita pentru Sectorul 3

Robert Negoita a sustinut ca vacanta profesorilor pe litoral a avut, de fapt, un alt scop, fiind vorba de de un training organizat de Primaria Sectorului 3, pentru care s-au cheltuit peste 2.000 de lei de fiecare profesor.

"Nu facem sinecuri pe bani publici. Intamplator, cu ocazia acestui training, am decis sa-i ducem la mare. (...) Daca ma intrebati pe mine, e gresit ca si ceilalti edili nu fac si ei asa si cel mai bun argument e ca noi facem chestiunea asta si nu e deloc gresit, ba dimpotriva.

Nu discutam de foarte multi bani, ba dimpotriva, discutam de bani relativ putini, mai ales ca si conditiile de care dumneavoastra vorbiti, discutam despre hotelul Doina din Neptun, care este hotelul RAAPPS-ului, deci este un hotel de stat care n-arata rau deloc, ba dimpotriva, desi are 3 stele. (...)

Eu personal sa stiti ca stimez foarte mult cadrele didactice si dascalii in general. Pana la urma noi, suntem aici datorita dansilor. Nu stiu cat am cheltuit, o mie si ceva de lei. Laptopul e separat, tot o mie si ceva de lei", a spus Robert Negoita.

Referendum pentru demiterea lui Robert Negoita: Cum poate administra un infractor banul public?

In plus, primarul Sectorului 3 a justificat intreaga actiune, spunand ca intentioneaza sa faca un parteneriat cu Ministerul Educatiei.

"Noi avem un proiect pilot si vrem sa facem un parteneriat cu Ministerul Educatiei, sa facem catalogul virtual. Noi il avem deja implementat, functioneaza. Iar daca (sic!) cadrele didactice din Sectorul 3 merg la clase cu laptopul, de ce sa mai mearga si cu catalogul clasic? Pentru ca noteaza tot ce au de notat in catalogul virtual. Un avantaj al catalogului virtual este ca sistemul genereaza in mod automat sms catre parinti, astfel ca parintii sunt la curent cu tot ce li se intampla copiilor lor: ce note au, daca absenteaza sau nu de la scoala si mai au si alte optiuni pe care le pot folosi sau nu, in functie de decizia consiliului de administratie al fiecarei scoli", a mai explicat edilul.

Aberatia zilei: Fanteziile primarului Robert Negoita pe banii bucurestenilor

In replica, unul dintre profesorii participanti la mini-vacanta organizata de Robert Negoita pe litoral a dezvaluit pentru Romania Curata cum au stat de fapt lucrurile.

"Cursul e la misto, un pretext, 2 ore pe zi in primele 2 zile am aflat: cum se deschide laptopul, cum deschizi Google Chrome, cum deschizi mai multe ferestre, ce e ala Internet-ul, ce e un user si o parola. Am primit chiar si tema de casa foarte grea: sa gasim o parola de 8 caractere, cum sa dam update la programe. In principiu, tot cursul de 5 zile se putea face in circa 2-3 ore daca mai vazusei un laptop in viata. (...)

Interesant e ca toti inteleg de unde vin banii si emit opinii despre cum sunt 'spalati' sau folositi, dar sunt multumiti ca au primit sansa de mers la mare. Cumva se simt partasi de nevoie la o imoralitate. Dar daca tot se fura, sa se aleaga si ei cu ceva. Oricum ii papa primaria pe alte categorii. (...) De fapt, scoala plateste cursurile, dar primaria da bani din bugetul local scolii pentru actiunea asta", a declarat dascalul, sub protectia anonimatului.

Nu este prima oara cand Robert Negoita are asemenea initiative cu impact electoral. Inainte de alegerile locale din 2012, vicepresedintele PSD a dus gratuit locuitori din Sectorul 3 in vizita la Palatul Parlamentului si a oferit mese gratuite la Rin Grand Hotel.

Morala? E gresit sa "faci fericiti" niste oameni pe bani publici, in interes politic, daca te acoperi legal? Noi spunem ca da.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Robert Negoita profesori vacanta litoral, #Robert Negoita catalog virtual, #Robert Negoita laptopuri scoli , #primarul Sectorului 3