Pandele si Negoita, reclamati oficial pentru ca si-ar fi plagiat doctoratele

Luni, 13 Iunie 2016, ora 19:07
6121 citiri
Pandele si Negoita, reclamati oficial pentru ca si-ar fi plagiat doctoratele
Foto: Arhiva Ziare.com

Doctoratele lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3, al lui Florentin Pandele, edilul din Voluntari, precum si cel al lui Lile Ramona, rectorul universitatii "Aurel Vlaicu", au fost oficial reclamate la institutiile care analizeaza plagiatele demnitarilor.

Sesizarea de plagiat a fost depusa de Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia. De altfel, Dogaru este si initiatorul sesizarilor de plagiat in cazul doctoratelor sustinute de fostul premier Victor Ponta, de fostul vicepremier Gabriel Oprea si de actualul ministru de Interne, Petre Toba.

"Depun pe aceasta cale o sesizare referitoare la nerespectarea standardelor de etica profesionala de catre persoanele numite in lista de mai jos, mai precis suspiciuni de plagiat a tezelor de doctorat. Dovezile plagiatului masiv si incontestabil au aparut in urma unor anchete riguroase de presa, si sunt disponibile in domeniul public", a aratat Cristian Dogaru in sesizare.

Teza care i-a adus lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3, titlul de doctor in Stiinte Juridice ar fi plagiata de la prima pana la ultima fraza. Aceasta este copiata integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe Internet, a dezvaluit jurnalista Emilia Sercan.

In ceea ce-l priveste pe edilul din Volunari, acesta este acuzat ca a plagiat zeci de pagini din alte lucrari in teza de doctorat sustinuta in 2008, cu care a obtinut titlul de doctor in Stiinte Militare

Ce urmeaza

Sesizarea de plagiat depusa de Dogaru a fost inregistrata, luni, la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

"S-a primit aceasta sesizare de plagiat in acesta dimineata. Sesizarea isi va continua cursul ", a explicat pentru News.ro, Adriana Rotar, expert in comunicare la UEFISCDI.

Urmeaza ca sesizarea sa fie trimisa Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, care va putea incepe analiza dupa ce va fi aleasa structura de conducere. Cei 47 de membri isi vor alege conducerea, in aceasta saptamana.

CNATDCU are 35 de comisii de specialitate. In functie de tematica lucrarilor de doctorat, sesizarile de plagiat sunt trimise comisiei careia ii apartine domeniul vizat.

Apoi, CNATDCU trebuie sa se pronunte in raport cu aceasta sesizare in termen de 45 de zile. Decizia Consiliului poate fi contestata in 10 zile. Odata ce si contestatia va fi analizata, decizia Consiliului este obligatorie pentru ministrul Educatiei, care va trebui sa emita ordinul de retragere a titlului si eventualele sanctiuni pentru scolile doctorale.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sesizare plagiat Negoita, #sesizare plagiat Pandele, #sesizare plagiat , #primarul Sectorului 3