Primarul Negoita vrea sa faca licitatie online pentru locurile de parcare

Joi, 31 August 2017, ora 11:52
3837 citiri
Primarul Negoita vrea sa faca licitatie online pentru locurile de parcare
Foto: Facebook/Robert Negoita

Primarul Robert Negoita a declarat ca intentioneaza sa organizeze licitatie online pentru parcarile de resedinta din Sectorul 3 al Capitalei.

Astfel, primaria intentioneaza sa ofere locul de parcare celui care plateste mai mult. Primarul a anuntat, in cadrul unei sedinte a consiliului local, ca regulamentul va fi pus in dezbatere publica pe site-ul primariei, ceea ce s-a si intamplat joi.

Problema a fost semnalata de Constantin Dumitru, consilier local USR, care a spus ca nu este de ajuns amendarea celor care parcheaza neregulamentar, adaugand ca in sector este o problema cu numarul locurilor de parcare.

Citeste si In ce sectoare din Capitala se ridica masinile parcate neregulamentar si cat costa

"O sa avem in dezbatere publica un regulament conform caruia o sa organizam licitatii pe locurile de parcare de resedinta. La ora aceasta, va fac o informare. In evaluarea mea, intre 15 si 20% dintre autovehiculele parcate in Sectorul 3 nu au ce cauta. Sunt masini care nu sunt folosite, sunt masini cu numere de Germania, Bulgaria. Sunt masini abandonate, dar care nu indeplinesc conditiile sa le putem ridica, sunt masini pe care pur si simplu nu le gasesti in nicio capitala respectabila din aceasta lume", a declarat primarul in cadrul sedintei.

Edilul a precizat ca se va organiza licitatie online pentru locurile de parcare de resedinta si pentru a elimina coruptia din sistem.

"Facem acest lucru pentru a limita posibilitatea de coruptie. Nu cred ca este cazul sa va spun ca, atunci cand am un pret fix de 50 de lei si am 20 de solicitari pe 10 locuri, nu suntem constienti ca acolo e un potential de coruptie? Gandim cu totii la fel. In consecinta, singura solutie ca sa eliminam posibilitatea de coruptie este sa facem un sistem sanatos de licitatie.

Noi incercam sa il facem cu o varianta online in care cine da cel mai mult acela inchiriaza spatiul de parcare", a adaugat Negoita.

Insa potrivit regulamentului, licitatia nu va fi online, ci doar actele pentru participare vor fi depuse online.

Primarul a tinut sa mentioneze ca face eforturi pentru dezvoltarea sectorului pe care il conduce.

"Noi am imbunatatit mult bugetul consiliului local. Am incurajat tocmai dezvoltarea. Am autorizat tot. Am sprijinit. Ma lupt cu toate institutiile sa ne dea avize, sa ne ajute sa facem investitii in Sectorul 3. Sa cream locuri de munca si sa crestem bugetul la consiliul local", a mai spus el.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Negoita licitatie parcari sector3, #licitatie online parcari sector3 , #primarul Sectorului 3