Victor Ponta in PSD, pe viata si pe moarte (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 16 Mai 2014, ora 07:55
6822 citiri
Victor Ponta in PSD, pe viata si pe moarte (Opinii)
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Spectrul unui conflict armat la granita Romaniei si posibilitatea extinderii lui, amenintarile Rusiei si raspunsurile tot mai dure date de liderii de la Bucuresti au facut ca restul stirilor care nu includ razboi, morti si bombardiere in titlu sa treaca neobservate sau cel putin nu mai provoaca socul pe care l-ar fi starnit altfel in conditii mai pasnice.

Asa s-a intamplat si cu vestea ca la varful Partidului Social Democrat: doi lideri importanti sunt implicati intr-unul dintre cele mai extreme scandaluri care au zguduit partidul in ultimii ani.

Primarul Sectorului 3 din Bucuresti, Robert Negoita, il acuza pe deputatul Sebastian Ghita, pe numele caruia a depus si o plangere penala la Parchetul General, ca l-ar fi amenintat cu moartea, direct, la telefon.

"Mi-a spus: Te termin. Ai intrat pe mana mea. Te termin. Mori de mana mea. Nu o sa te las", a declarat vicepresedintele PSD Robert Negoita despre convorbirea avuta cu Sebastian Ghita, unul dintre prietenii cei mai apropiati ai premierului Victor Ponta.

Daca aceste acuzatii ar fi venit de la membrul altui partid, daca declaratia ar fi fost facuta de un pesedist trecut demult pe linia moarta si cu un statut incert la varful PSD, cazul nu ar fi fost nici pe departe atat de spectaculos si n-ar fi fost nici pe departe atat de important pe cat este in actualul context.

Or, Robert Negoita a fost unul dintre cei mai disciplinati si fideli lideri ai partidului, omul despre care pana in acest moment nu s-a auzit nici cea mai mica barfa de infidelitate in raport cu liderii si conducerea PSD.

Intamplarea este atat de grava si de semnificativa in planul interpretarilor incat a fost necesar ca insusi vicepremierul Liviu Dragnea sa intervina si sa declare ca va sta de vorba cu "oamenii" Negoita si Ghita pentru a afla adevarul din spatele cuvintelor atat de grave rostite in public.

Au trecut doua zile si mana dreapta a lui Ponta din Guvern, Liviu Dragnea, inca nu a reusit sa afle mai nimic din ceea ce sta in spatele iesirii lui Robert Negoita sau cel putin nu ne-a spus si noua. Tacerea care a urmat acuzatiilor aduse lui Sebastian Ghita nu face decat sa creasca misterul, intrebarile si scenariile din jurul amenintarilor cu moartea.

Si de ca si cum lui Victor Ponta nu i-ar fi fost de ajuns ca i-a fost demascat mortul cu ajutorul caruia a incercat sa fure pe fata in campania electorala - respectiv sloganul "USL traieste!", declarat ilegal in jumatate de tara de catre Biroul Electoral Central - la mortii vii care se perinda in jurul partidului i s-a adaugat si conflictul dintre cei doi.

Scandalul are atat de mult potential distructiv, incat daca in viitorul apropiat, sa zicem pana la alegerile prezidentiale, se va dovedi ca este adevarat, Victor Ponta in calitate de cel mai bun prieten si garant al lui Sebastian Ghita risca sa dispara odata cu protejatul sau.

Evident, faptul ca in ultima saptamana postul de televiziune Romania TV, copilul de suflet al mogulului Ghita, a difuzat mai multe materiale cu si despre Robert Negoita si concesionarea parcurilor din Sectorul 3 nu e decat o coincidenta de la care procurorii isi pot incepe ancheta.

Importanta numelor implicate si gravitatea acuzatiilor ii obliga pe cei care vor cerceta cazul sa descopere adevarul. Aici pariul nu mai este unul simbolic, asa cum a fost in cazul "USL traieste!", ci e unul de viata si de moarte la cel mai inalt nivel in stat.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Negoita Ghita amenintare moartea, #Dragnea scandal Negoita Ghita , #primarul Sectorului 3