Solutia de NUP data lui Robert Negoita, atacata de ANI

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 15:43
1591 citiri
Solutia de NUP data lui Robert Negoita, atacata de ANI
Foto: ziare-pe-net.ro

Agentia Nationala de Integritate anunta ca va ataca solutia de neincepere a urmaririi penale dispusa in cazul deputatului PSD Robert Negoita despre care ANI a sustinut ca a comis fals in declaratiile de avere.

"Pentru corecta si completa informare a opiniei publice" Agentia Nationala de Integritate precizeaza, printr-un comunicat, ca la data de 16 aprilie 2010, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul Robert Sorin Negoita, deputat in Parlamentul Romaniei, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul Penal.

ANI mai spune ca spre deosebire de ceea ce a sustinut Negoita printr-un alt comunicat de presa remis tot vineri "rezolutia procurorului de caz retine faptul ca exista omisiuni in completarea declaratiilor de avere, raportate la cele mentionate in actul de constatare emis de Agentia Nationala de Integritate la data de 16 aprilie 2010" si ca in acest sens, solutia dispusa are in vedere ca "faptele comise, respectiv omisiunile din declaratiile de avere, nu au fost savarsite cu intentie".

"Avand in vedere faptul ca solutia de neincepere a urmaririi penale, dispusa in cazul domnului Robert Sorin Negoita nu este definitiva, Agentia Nationala de Integritate va formula plangere impotriva acesteia, in conformitate cu art. 278, alin. 3 din Codul de procedura penala", mai precizeaza institutia.

Parchetul de pe langa ICCJ a decis sa dea NUP in cazul sesizarii ANI impotriva deputatul PSD Robert Negoita, privind completarea inexacta a declaratiilor de avere si interese, informeaza un comunicat al pesedistului, care acuza ca dosarul este politic si solicita demisia conducerii Agentiei.

Robert Negoita a primit NUP in cazul sesizarii ANI pe declaratia de avere

ANI a sesizat in luna aprilie Parchetul ICCJ in cazul deputatului PSD Robert Negoita pentru fals in declaratii, dupa ce s-a constatat, printre altele, ca acesta nu a mentionat in declaratia de avere din iunie 2009 peste 50 de milioane de euro, reprezentand veniturile obtinute din transferul unor imobile. In plus, acesta nu ar f declarat la valoarea reala soldurile mai multor conturi in lei si valuta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#robert negoita declaratie avere, #negoita NUP avi , #stiri Robert Negoita
Comentarii