Turcescu nu vrea moschee, dar vrea Muzeul Comunismului: Basescu nu va fi primar din umbra

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 16:44
4320 citiri
Turcescu nu vrea moschee, dar vrea Muzeul Comunismului: Basescu nu va fi primar din umbra
Foto: Arhiva Facebook/ Robert Turcescu

Robert Turcescu spune ca Traian Basescu se numra printre cei mai marcanti fosti primari ai Bucurestiului si ca, daca va castiga alegerile, ar dialoga oricand cu fostul presedinte, care nu va fi insa un primar din umbra.

"Este o mare bucurie sa port discutii in legatura cu Bucurestiul si cu administrarea Bucurestiului cu fostul primar Traian Basescu. (...) Traian Basescu nu va fi un primar din umbra al Bucurestiului, dar va fi categoric un om la care, si ca primar general, m-as duce oricand sa dialoghez in legatura cu ceea ce se intampla in Bucuresti pentru ca are experienta, pentru ca mai apoi, zece ani ca presedinte al Romaniei, a inteles poate si mai bine decat in perioada mandatului de primar general cat de importanta este o administrare corecta, eficienta a capitalei Romaniei", a spus Turcescu, intr-un interviu pentru News.ro.

Robert Turcescu e candidatul PMP la Primaria Capitalei. Basescu il lauda: A recunoscut ca l-a facut Oprea ofiter

In opinia sa, "au existat, incepand cu secolul XIX, trei primari care au marcat felul in care este proiectat viitorul Bucurestiului: Pache Protopopescu, cu un mandat de doar trei ani, Dem I. Dobrescu, cu un mandat de aproape cinci ani si Traian Basescu, cu un mandat de patru ani". Acestia "au fost oameni cu viziune", care "au trasat niste directii de actiune in ceea ce priveste dezvoltarea orasului".

"Pornind invers discutia, planurile pe care le-a pus pe hartie Traian Basescu in perioada mandatului ca primar general au fost continuate, finalizate unele dintre ele, si de Adriean Videanu si de Sorin Oprescu. (...) De aceea, proiectul pe care il propun eu pentru Primaria Capitalei nu este un proiect pentru cele doua mandate pe care mi le propun ca primar general al Capitalei. Este un plan pana in 2030 indiferent cine va urma dupa Robert Turcescu la Primaria Capitalei", a mai spus fostul jurnalist.

Turcescu vrea doua mandate la Bucuresti: Dau militaria jos din pod. Pe contracandidati ii bat mar!

Studio la primarie si numerele consilierilor generali publice

Turcescu a mai spus in interviu ca se opune ridicarii mega-moscheii in Capitala si ca vrea sa deschida Muzeul Dictaturii Comuniste.

"Daca musulmanii vor reclama faptul ca-s prea multi in Bucuresti si nu au loc in care sa se oficieze slujbele necesare in acest rit, poate fi purtata o discutie, dar, in rest, nu vad ca ambitia unui om cum este domnul Erdogan sa se materializeze in Bucuresti prin ridicare unei astfel de moschei", a spus Turcescu, adaugand ca si-as fi dorit sa existe un acord ca si romanii sa poata ridica o mare catedrala ortodoxa la Istanbul purtand numele lui Constantin Brancoveanu.

Totodata, Turcescu vrea infiintarea unui studio la Primaria Generala, pentru a fi tinut un jurnal al activitatilor din primarie si sa le ceara consilierilor generali sa isi publice numerele de telefon pentru a fi sunati de cetatenii nemultumiti.

Firmele care castiga contracte cu primaria ar trebui sa fie obligate sa lucreze in trei schimburi pentru a termina la timp lucrarile edilitare, mai spune Turcescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Turcescu Basescu primar din umbra , #candidat PMP Bucuresti