Cat castiga vedetele de televiziune?

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 19:58
22710 citiri
Cat castiga vedetele de televiziune?
Foto: Adevarul

Potrivit colegilor din presa, vedetele de televiziune castiga lunar sume fabuloase, mai mult sau mai putin proportionale cu profesionalismul lor dar cu siguranta strict dependente de audienta pe care o au emisiunile pe care le realizeaza sau le modereaza.

Jurnalistii de la Evenimentul Zilei scriu ca Andreea Raicu, Virgil Iantu, Stefan Banica Junior sau Dan Negru sunt doar cateva nume din showbiz-ul autohton ale caror lefuri se ridica la sume ametitoare.

Teoretic, lefurile lor sunt corelate cu popularitatea precum si cu gradul de profesionalism al acestora.

Astfel, potrivit "Cotidianul", Andreea Esca, cea mai buna prezentatoare de jurnale de stiri de la Pro TV, castiga aproximativ 40.000 de euro. Suma "acopera" prestatia ei de la stiri, implicarea in proiectul "The One", revista unde este director, si bonusul de intretinere lunara si look, in valoare de 5.000 de euro.

Stefan Banica Junior, prezentator, cantaret, regizor si consultant al emisiunii "Dansez pentru tine" de la Pro TV, a castigat lunar in jur de 30.000 de euro sezonul trecut, in timp ce Mihai Dedu, care prezinta matinalul de la postul lui Sarbu, primeste, in schimb, doar 12.000 de euro.

In schimb, Antena 1 isi plateste stiristii cu sume cuprinse intre 20.000 si 30.000 de euro lunar. Astfel, Alessandra Stoicescu incaseaza 28.000 de euro, potrivit "Cotidianul", suma care include bonusurile pentru statutul de vedeta al postului din Baneasa si pentru intretinerea imaginii, in timp ce Lucian Mandruta, primeste aproximativ 20.000 de euro.

Nici Dan Negru sau Mircea Radu nu o duc mai rau, lefurile lor ajungand pana la 20.000 de euro, respectiv 18.000 de euro, la care se adauga comisionul din concursurile de SMS-uri care se desfasoara pe parcursul emisiunilor pe care le prezinta, respectiv "Vreau sa fiu vedeta" si "Din dragoste".

Tot potrivit informatiilor din presa, Andreea Raicu castiga lunar aproximativ 30.000 de euro, iar Virgil Iantu, care prezinta mai nou emisiunea "Cireasa de pe tort", este remunerat cu aproape 20.000 de euro.

Sursele EVZ spun ca "Nasul" de la B1 primeste 15.000 de euro pentru prestatia sa de fiecare seara, exceptand week-end-ul, "Carcotasii" sunt remunerati cu 20.000 de euro lunar fiecare, Robert Turcescu ar incasa de la Realitatea in jur de 20.000 de euro, iar Catalin Maruta ar primi de la Pro TV pentru prezentarea programului "Happy Hour" tot 15.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andreea Esca, #Stefan Banica Junior, #Robert Turcescu, #salarii , #emisiuni