Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 21:19
56844 citiri
Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni
Foto: B1 Tv

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit ca a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anuntul a fost facut intai pe blogul jurnalistului, insa au existat indoieli privind postarea, vehiculandu-se ideea ca ar fi fost victima hackerilor.

Ulterior, la B1 TV, postul la care, pana acum, Turcescu avea emisiune, acesta a spus ca el este cel care a postat informatia si documentele, ca si le asuma si ca regreta ceea ce a facut.

Anunt ciudat pe blogul lui Robert Turcescu: Da, am fost locotenent-colonel sub acoperire (Foto)

"Eu insumi le-am pus astazi pe blogul personal. Este vorba de o marturisire publica, la termenul spovedanie inca reflectez pentru ca spovedania nu se face in public. Dar in ceea ce priveste documentele, sunt dispus oricand sa le arat in fata judecatorului si sa spun adevarul, ceea ce stiu eu despre aceste lucruri. Mi le asum, eu le-am pus acolo, eu am scris textul acela", a spus Turcescu, la B1 TV.

El a mai adaugat ca, incepand de azi, nu va mai face emisiuni si nu va mai aparea in public.

"Le cer iertare tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca. De maine nu voi mai face aceasta emisiune. Nu stiu daca se numeste retragere din presa, nu stiu daca ne retragem din ceva vreodata. Pana cand un judecator nu va spune da sau ba, nu am taria sa ma mai infatisez public, pentru ca, intr-un fel sau altul, ar trebui sa tot spun despre lucrurile astea. (...)

Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu. Eram in fata voastra un fariseu, un nimeni, un ins care mintea", a mai spus jurnalistul.

Turcescu, ofiter acoperit Risca ani de inchisoare?

Robert Turcescu se simte eliberat si asteapta acum sa fie judecat de un tribunal.

"N-am trait o eliberare, o bucurie, o sarbatoare mai mare, n-am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Am cautat adanc in mine ani de zile sa am taria sa scot la iveala aceste lucruri. Intr-un fel sau altul ele ma chinuiau, era necinstit fata de bunul Dumnezeu, fata de mine, fata de familia mea, fata de voi, colegii mei.

Din momentul in care am decis sa public aceste documente, astazi, mai mult ca oricand, sunt impacat, am o stare de fericire, bucurie, ca un om care a urcat un munte pana in varf cu un rucsac cu pietre in spate si zice 'Doamne, greu a fost' cand il da jos.

Nu de la voi astept judecata, nu de la voi vreau sa aflu in momentul de fata daca am gresit sau nu eu, dar in sufletul vostru, fiecare judecand, sa o faceti drept, iar eu ma supun judecatorilor adevarati, cei care sunt convins ca vor avea gandul cel bun si harul sa judece cu dreapta masura", a mai spus Turcescu.

Turcescu, ofiter acoperit: Reactii politice cu citate din Evanghelie

Acesta a facut mai multe apeluri atat la colegii sai din platou, cat si celor care il privesc, sa spuna ce ii apasa pentru a se simti eliberati.

"Iti doresc si tie cum le doresc tuturor, din suflet, sa traiasca un astfel de moment de eliberare", i-a mai spus Turcescu moderatoarei emisiunii, Sorina Matei.

"Sfarsitul nu e aici, sunt convins ca in continuare fiecare in patratica lui avem ceva de spus. Ma caiesc astazi ca adeseori am blamat pe altii fara sa am indrituirea sa fac asta", a conchis Turcescu.

El a refuzat sa raspunda intrebarilor colegilor sai de la Evenimentul Zilei si B1 TV aflati in platou despre provenienta documentelor. El a precizat, insa, ca nu a fost amenintat sau santajat. Ulterior, el s-a ridicat si a parasit emisiunea.

Turcescu, ofiter acoperit Reactii din presa: Delir mistic, porc tupeist, jivina si sluga

Duminica, in jurul pranzului, pe blogul lui Robert Turcescu a aparut o postare prin care acesta dezvaluia ca a fost locotenent-colonel sub acoperire, anuntul fiind insotit de fotografii ale unor state de plata si livretul militar, in acesta din urma mentionandu-se ca Turcescu a fost avansat in 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B.

Documentele postate de Turcescu pe blog

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Robert Turcescu ofiter acoperit, #Turcescu dezvaluire ofiter acoperit, #Turcescu documente ofiter acoperit , #ofiter acoperit
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
R Turcescu spune ca regreta ceea ce a facut. Sa spună de ce a facut?