Turcescu: Doar eu si Codruta Kovesi am cerut MApN retragerea gradului

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 21:39
18571 citiri
Turcescu: Doar eu si Codruta Kovesi am cerut MApN retragerea gradului
Foto: Digi 24

Candidatul PMP la Capitala, Robert Turcescu, a declarat, vineri, ca alaturi de procurorul sef al DNA a cerut MApN retragerea gradului care i-a fost acordat, afirmand ca sunt singurii care au adresat aceasta solicitare din 2.000 de persoane si ca va semna declaratia de integritate.

" (...) Mergeti pana in anul 2012, atunci cand a aparut lista coloneilor facuti la secret, spuneau la un moment dat anumite televiziuni in frunte cu Antena 3, era vorba, dupa aceea am aflat, de 2.000 de nume. Sunt singurul dintre cele 2.000 de nume (...) care am publicat acel livret militar.

Pe respectivul livret militar dincolo de orice fotografie luata de pe net, gresit CNP-ul si alte astfel de optiuni, veti observa ca nu exista, subliniez, nu exista nicio semnatura a subsemnatului. Cele doua semnaturi de acolo sunt semnaturile lui Gabriel Oprea", a declarat candidatul PMP la Primaria Capitalei, Robert Turcescu, solicitat sa aduca lamurii cu privire la statutul sau de ofiter acoperit.

Robert Turcescu e candidatul PMP la Primaria Capitalei. Basescu il lauda: A recunoscut ca l-a facut Oprea ofiter

Robert Turcescu a punctat ca alaturi de Codruta Kovesi a cerut MApN retragerea gradului care i-a fost oferit.

"Din acest moment am scris un document, este vorba despre o solicitare catre ministrul Apararii de la acea vreme, este vorba despre domnul Corneliu Dobritoiu caruia i-am cerut public si prin adresa oficiala sa retraga orice fel de grad daca el a fost acordat intr-adevar pe numele subsemnatului, lucru pe care Corneliu Dobritoiu l-a facut in cazul meu si al unei persone din Romania, cu care am avut un dialog telefonic, inainte de a face si dansa acest lucru, Laura Codruta Kovesi, care a fost in aceeasi situatie ca mine, s-a trezit cu un livret militar, avansata in gard, pe modelul pe care il practica la vremea respectiva domnul Gabriel Oprea", a mai spus Robert Turcescu.

Turcescu a mai spus ca in randul celor 2.000 de colonei sunt si alte persoane din presa care inca mai apar la televizor.

"Din cele 2.000 de nume, printre care, daca ati dori, ati putea sa observati, poate si acum, nu-i tarziu, ca sunt si numeroase alte figuri din presa, unele dintre ele aparand, de asemenea, in continuare la televizor.

Dar la vremea respectiva s-a preferat, avand in vedere contextul, va repet, ne aflam in anul 2012, domnul Ponta avea o problema uluitoare cu doctoratul plagiat si evident apoi a urmat momentul suspendarii, s-a preferat alegerea unor oameni din cele 2.000 de figuri, publice multe dintre ele, pe care le-ati vazut in mod repetat defiland pe anumite ecrane de televizor. Din 2.000 de persoane avansate la vremea respectiva in an, dar prezentate atunci de domnul Gadea, de toti ceilalti, sau de cativa dintre ei, doar eu si doamna Laura Codruta Kovesi am facut aceasta solicitare catre Ministerul Apararii Nationale", a precizat Turcescu.

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

De ce crede Turcescu ca l-a ales Oprea

Fostul jurnalist a mai spus ca probabil Oprea a luat in calcul activitatea sa jurnalistica.

"Aici, vreau sa trag o tusa nu stiu neaparat daca in apararea domnului Oprea, dar gandindu-ma la ce a fost in mintea domnului Oprea la acel moment. Da, ca jurnalist am participat la vizite in teatre de operatiuni din Irak si Afganistan (...). De asemenea, la solicitarea directorului Colegiului National de Aparare am sustinut in cateva randuri cursuri pro bono cursantilor", a explicat fostul jurnalist.

Turcescu a mentionat ca nu ii este rusine cu nimic din ce a facut in calitate de jurnalist, chiar daca a fost "uneori mai patimas decat ar fi permis fisa postului".

Robert Turcescu a declarat ca va semna declaratia de integritate din dosarul de candidatura pentru Primaria Municipiului Bucuresti si ca nu a "turnat" niciodata pe nimeni.

Traian Basescu a anuntat, vineri seara, ca Robert Turcescu, cel care in 2014 anunta ca a fost ofiter acoperit, va fi candidatul PMP la Primaria Capitalei.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Turcescu Kovesi retragere grad, #Turcescu Gadea colonel, #Turcescu candidat PMP Capitala , #ofiter acoperit