Turcescu, ofiter acoperit: Comisia de Aparare din Senat amana din nou discutiile

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 12:05
2198 citiri
Turcescu, ofiter acoperit: Comisia de Aparare din Senat amana din nou discutiile
Foto: Evenimentul Zilei

Comisia de Aparare din Senat a amanat din nou discutarea cazului Robert Turcescu, pana saptamana viitoare.

Presedintele comisiei, senatorul PNL Corneliu Dobritoiu, a declarat marti ca va pune subiectul pe ordinea de zi, insa comisia de aparare nu s-a putut reuni nici marti dupa-amiaza, nici miercuri dimineata, din lipsa de cvorum, informeaza B1 TV.

Turcescu, ofiter acoperit: Ministrul Apararii ar putea fi chemat la raport UPDATE

Dobritoiu a declarat, marti, la Palatul Parlamentului, ca doreste ca subiectul sa fie lamurit. "E o problema care trebuie rezolvata in sensul de a avea si pozitia formala a reprezentantilor institutiei", a precizat Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii.

Senatorul a catalogat drept "corecta" pozitia MApN exprimata luni printr-un comunicat remis presei.

Robert Turcescu, ofiter acoperit - MApN arunca pisica: Alte institutii sa se pronunte

Intrebat daca ministrul Apararii are informatii despre ofiterii acoperiti din Directia de Informatii Militare (DIM), Corneliu Dobritoiu a negat. "Nici nu are dreptul sa cunoasca lista pentru ca nu se poate, e nefiresc, e in afara legii", a spus el, precizand ca "celelalte ajutoare ale ministrului" sunt cei care cunosc aceste informatii.

Totodata, el a afirmat ca trebuie lamurita aparitia acelor fluturasi de plata, publicati pe blog de Robert Turcescu. "Suma respectiva este ridicola, nu reprezinta nici macar solda de grad a unui locotenent colonel, e prea mica. Iar un ofiter in rezerva e retribuit de MApN numai in timpul concentrarilor pentru pregatire. (...) Sa vedem daca anterior prezentei din fruntea ministerului au fost ordine de concentrare pentru anumiti rezervisti. Concentrarea nu se face luni la rand, ci pe perioada scurta", a mai declarat senatorul PNL.

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

Intrebat daca Turcescu risca vreo pedeapsa, Corneliu Dobritoiu a refuzat sa se pronunte, dar a subliniat faptul ca Parchetul Militar ar trebui sa se autosesizeze. "Daca are agenda incarcata, probabil se va sesiza mai tarziu", a admis acesta.

Intrebat din nou care este finalitatea audierilor lui Mircea Dusa in comisia de aparare din Senat, Corneliu Dobritoiu a raspuns: "Daca Robert Turcescu a fost acoperit, nu vom primi nicio informatie. Daca nu a existat, se poate spune 'Nu a existat Turcescu in evidentele noastre'".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#comisie aparare Senat Turcescu, #Turcescu ofiter acoperit , #ofiter acoperit